Görüş Bildir
Haberler
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur İstifa Etti: 'Tehdide Varan Müdahaleler Var'

etiket Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur İstifa Etti: 'Tehdide Varan Müdahaleler Var'

Batuhan
30.10.2017 - 17:09 Son Güncelleme: 30.10.2017 - 21:01

AKP'de  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın görevini bırakması ile başlayan istifa rüzgarında sona gelindi. Bugün gözler listedeki son isme, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a çevrilmişti. Akşam saatlerinde beklenen istifa açıklaması geldi. Şimdiye dek istifa eden belediye başkanları arasında en sert açıklamayı yapan Uğur, sadece belediye başkanlığı görevinden değil partisinden de istifa ettiğini söyledi ve ekledi: 'Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uğur, açıklaması sırasında gözyaşlarını hakim olamadı 📹

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

'Kamuoyunda seçimle gelen seçimle gider prensibimiz rafa kaldırılmış, emirle gider şeklinde anlaşılmaya başlanmıştır. 'Millet iktidarından devlet iktidarına mı dönüşüyoruz? Yeniden başa mı dönüyoruz?' sorularını sormak istiyoruz. Cumhuriyetimizin 94. yılındayız, bu millet devlet ağırlığını bilir. Siyaset bu ağırlığı hafifletmek içindir. Siyaset yönetme sanatıdır. Siyasetin ancak demokrasi ile var olduğu unutulmamalıdır. Esas olan demokrasidir. Demokrasi açığı her zaman cari açıktan da önemlidir.

AK Parti'de siyasi hayata adım atarken kurucu il başkanı olarak görev verildi, bunu üstlendik. Milletvekili olarak yasama faaliyetinden genel başkan yardımcılığına kadar partimizde çok önemli görevler aldık. Partimizin kasası bize teslim edildi. En üst karar mekanizmalarında görevlendirildi. Belediye Başkanı olmamız istendi, bunu da üstlendik. Hiçbir kademe görevden geri durmadık. Son uygulamalarda geldiğimiz noktada şimdi sormak istiyoruz, bürokrasi siyasetin önüne, devlet milletin önüne ve en önemlisi sadakat liyakatin önüne geçmiş gibi görünmüyor mu?

"Seçimle gelen seçimle gider prensibi sanki rafa kaldırılmış emirle gider şekline dönüşmüştür"

"Seçimle gelen seçimle gider prensibi sanki rafa kaldırılmış emirle gider şekline dönüşmüştür"

Neticede göreve devam etme imkanı bizler için ortadan kaldırılmıştır. 'Metal yorgunluğu' adı altına bu değişim ve yenilenme süreci AK Parti'de bir otofajiye dönüşmektedir. Seçimle gelen seçimle gider prensibi sanki rafa kaldırılmış emirle gider şekline dönüşmüştür. İletişim çağında Ankara ile istişare kanalları sağlıklı işlememektedir. Yerel ve merkezi irade arasındaki irtibat sağlıklı yapılamamaktadır. Bu durum bütün AK Parti'li belediye başkanları için de geçerlidir. 

Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok ve fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda partimden ve belediye başkanlığı görevimden ayrılma noktasına gelmiş, getirilmiş bulunmaktayım.

Külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. Üzgünüm, kırgımın ve fakat huzurluyum. Vicdan rahatlığı ile bu kararı almış buluyorum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, çalışma arkadşalarıma uzun mesai yıllarımda bana destek olan aileme teşekkür ediyorum.'

Otofaji ne demek?

Ahmet Edip Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' adı altında partide başlattığı değişimi eleştirirken otofaji kavramını kullandı. Otofaji, hücrelerin, gereksiz veya işlevsiz kalan parçalarını doğal, düzenli ve yıkıcı bir şekilde ortadan kaldırmasını sağlayan mekanizmaya verilen isim.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: 'AKP'den istifası Uğur'un kendi kararıdır.'

Başkan Uğur istifa haberlerine daha önce bu yorumu yapmıştı 👇

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifası sosyal medyanın da gündeminde 📌

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifası sosyal medyanın da gündeminde 📌
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
485
124
112
57
42
27
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
keynes in da house

gün gelir adalet herkese lazım olur.senin için ağlayacak kimse kalmadı.git kendi kendine ağla hatta git kelimesinin önüne bir şey koyup git.

Deneri

Başkanlık sistemi demek bu demek değil mi zaten? Ahahahah yiyin birbirinizi ete para vermeyin...