Görüş Bildir
Haberler
Balayı Hazırlıklarında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Balayı Hazırlıklarında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Balayı Hazırlıklarında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Düğün hazırlıkları devam ederken evlenecek çiftleri eşya ve düğün tatlı telaşının yanında “Balayında nereye gidereceğiz?” düşüncesi dile gelmeye başlar. Yoğun düğün hazırlık döneminin mutlu sonla bittiği günün ardından çıkılacak balayı tatilinde bütün çiftler dinlenip yorgunluklarını atabilecekleri bir balayı hayal ederler. Müstakbel çift adaylarının balayı tatili seçiminde dikkat etmesi gerekenleri sizin için 5 maddede topladık.

1- Ne istediğinize karar verin

Tatil fikrini planlamaya başlamadan önce ilk yapılması gereken şey, eşinizle birlikte uyumlu olarak geçirebileceğiniz bir tatile karar vermeniz. Kimi çiftler balayı otellerine giderek yorgun düğün hazırlığı sürecini dinlenerek geçirmeyi tercih ederken, kimi çiftler de macera ve keşif dolu bir yurtdışı seyahatini tercih ederler. Bu noktada yapılması gereken eşinizle birlikte balayı tatilinden beklentilerinizi belirleyerek hareket etmenizdir.

2- Bütçenizi belirleyin

Düğün harcamaları içerisinde hayatınız boyunca bir defa yaşayacağınız balayı tatiliniz için bütçenizi önceden belirleyerek, hayalinizi müstakbel eşinizle paylaşın. Balayı bütçenize karar vermeniz, karar aşamasında önemli bir rol oynayacaktır. Balayı tatilinize önceden karar vererek erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

3- Pasaport ve vize süresine dikkat edin

Evlenme telaşı ile çoğu çift pasaport ve vize sürelerine dikkat etmez. Eğer bir tur şirketiyle tatile çıkmayacaksanız, kendi evraklarınızın süresini takip etmek zorunda kalacaksınız. Bu sebeple yurtdışı tatiline çıkacaksanız uluslar arası evraklarınızın son kullanım tarihine dikkat etmeniz, yurtiçinde bir tatile çıkacaksanız evlilik cüzdanınızı yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz. Bazı ülkelere giriş yapmadan evvel bir sürü teferruat vardır. Kimisinde aşı olmanızı isterler, kiminde vize süresi uzun olmalıdır. Romantik ve sakin geçirmek istediğiniz tatilinizde sorun çıkarmaması için resmi işleri son dakikaya bırakmamalısınız.

4- Planınızı son dakikaya bırakmayın

Uçak bileti, check-in, havaalanı transferi, otel rezervasyonu gibi ana konuların planlamasını son dakikaya bırakmamalısınız. Pek çok otel, balayı çiftlerine özel sürprizler hazırlamaktadır. Bu sebeple gitmeden önce misafiri olacağınız otele balayı çifti olduğunuzu söylemenizi tavsiye ederiz.

5- Bavulunuzu önceden hazırlayın

Tatil öncesi eğlenceli olabilecek bavul hazırlama ritüeli, düğün telaşıyla birleşince kabusunuz olabilir. Balayı bavulunuzu hazırlarken pratik olun ve çok fazla eşya yanınıza almamaya çalışın. Tatiliniz süresince oradan oraya bavul taşımakla uğraşmayın. Bunu yaparken çok önemli olan kronik ilaçlarınızı, ağrı kesicilerinizi, güneş yağınızı almayı da unutmayın. Kadınların çok sık düştüğü bir tuzağa düşmeyin, valizinizi ayakkabılarla doldurmayın. Gideceğiniz iklim ve yapacağınız tatilin niteliğine göre şık veya sportif kıyafetleri yanınıza almaya çalışın. Gemi turları gibi özel tatillerde bazı akşamlar şık konsept partileri düzenlenebileceğinden dolayı valizinizde mutlaka şık birer kıyafet ve ayakkabı bulundurun.

Kaynak: http://www.kurumsalhaberler.com/jolly...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın