Görüş Bildir
Haberler
Bakteriler En Çok Hangi Güzellik Ürünlerinde Bulunuyor?

Bakteriler En Çok Hangi Güzellik Ürünlerinde Bulunuyor?

Vedat KIZIL
15.04.2015 - 14:13 Son Güncelleme: 15.04.2015 - 15:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişisel hijyenimize ne kadar dikkat edersek edelim, kullandığımız güzellik malzemelerden vücudumuza geçen bakterileri fark etmiyoruz. Bakteri yuvası olan ve düzenli olarak temizlenmesi gereken güzellik malzemelerini yazdık.

Ne yazık ki kullandığımız tüm güzellik malzemelerinde bakteri bulunuyor. Ne kadar dikkatli olsak da kendilerine yer edinen bakterilerden tamamen kurtulmak mümkün değil. Ama en çok yer edindikleri güzellik malzemelerini bilip, özellikle onların temizliğine dikkat etmemiz faydalı olabilir.

İşte bakterilerin yuva yaptığı ve günlük hayatımızda çok fazla kullandığımız şeyler...

Saç kurutma makineleri

Eğer saçlarınızı kurutmak için üflemeli saç kurutma makinelerinden birini kullanıyorsanız, içinde birikmiş olan bakterilerin de havayla birlikte saçınıza geçtiğini bilmelisiniz. Bu nedenle saç kurutma makinenizi düzenli olarak temizlemenizde fayda var.

Saç düzleştiriciler ve maşalar

Saçlarınızı ısıdan korumak için birçok ürün kullanıyor olabilirsiniz ama bu düzleştiricileri ya da maşaları düzenli olarak temizlemediğinizde aslında saçınıza çok daha fazla zarar veriyorsunuz.

Banyo lifleri

Sürekli nemli bir ortamda bulunan banyo lifleriniz tam bir bakteri ve küf yuvası haline gelebiliyor, bu da cildinizde irritasyonlara ve hatta daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu durumda size tavsiyemiz, banyoda temizlenmek için sadece elinizi kullanmanız.

Kalıp sabunlar

Bir kere kullanıldıktan sonra asla tam olarak kurumayan kalıp sabunlar bu şekilde birçok bakteriyi de üstlerinde biriktirmiş oluyorlar ve ne yazık ki siz cildinizi temizlediğinizi düşünürken tüm bu bakterileri üstünüze çekmiş oluyorsunuz.

Manikür salonları

Eğer manikürünüzü evde yapamıyorsanız, gittiğiniz yerin oldukça güvenilir olmasına dikkat etmenizde fayda var. Sizin için kullanılan malzemelerin temiz ve yeni olduğundan ayrıca manikürünüzü yapan kişinin kişisel hijyeninden emin olmalısınız.

Kuaförler

Manikür salonları için geçerli olan her şey aslında kuaförler için de geçerli. Saçınızı kesmek için kullanılan makasın ya da size verilen havlunun sizden önceki müşteriden sonra temizlenmiş olduğundan bir şekilde emin olmanız, tüm o bakterileri vücudunuza çekmemeniz için bir gereklilik.

Ağda salonları

Hijyen konusunda en çok dikkat etmeniz gereken yerler aslında ağda salonları özellikle de bikini bölgeniz için gidiyorsanız. Ağda yapan kişinin eldiven takmasına ve ağda yapılacak yerin her müşteriden sonra temizlenmesine dikkat etmemeniz, ciddi sağlık sorunlara yol açabilir.

Saç fırçaları ve taraklar

Her gün saçınıza birçok ürün sürdüğünüzü ve bu saç fırçalarını da her gün kullandığınızı düşünürsek, tüm o ürünlerin fırça üzerinde birikerek bakteri oluşumuna sebep olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden, saç fırçanızı her kullanımdan sonra temizlemenizde fayda var.

Küpe

Cildinizin bir şekilde içine soktuğunuz küpeleri, her çıkardığınızda üzerlerinde birçok bakteri birikiyor ve tekrar kullanmak istediğinizde tüm o bakterileri vücudunuza davet etmiş oluyorsunuz.

Diş fırçaları

Özellikle diş fırçanızı banyoda tuvalete yakın bir yerde tutuyorsanız, tüm o havadan gelen bakterilerin fırçanın kılları üzerinde biriktiğiniz söyleyebiliriz. Bu nedenle en iyisi bir diş fırçası kabı kullanmanız olacak.

Tıraş bıçakları

Epilasyon için tıraş bıçağı tercih ediyorsanız, onların vücudunuzdaki kıllarla ve hatta zaman zaman kanla da temas ettiğini biliyorsunuzdur. Cildinizde irritasyona sebep olmaması için kullan at tıraş bıçaklarını kullanmanız çok daha iyi seçenek.

Makyaj fırçaları

Makyajınızı banyoda yaparken, havadan gelen tüm o bakterilerin makyaj fırçanıza ve oradan da cildinize geçtiğini elbette fark edemeyebilirsiniz ancak bu durumun cildinizde yaratacağı sorunları fark etmemek mümkün değil. Bu yüzden makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizleme alışkanlığı edinmenizde fayda var.

Maskara

Maskaranız da bakteriler için bir yuva olabilir. Bu nedenle bitmemiş olsa bile, maskaranızı en geç 3 ayda bir değiştirmenizde fayda var.

Kozmetik tester'ları

Kozmetik mağazalarında denediğiniz tüm o tester'ların aslında birer bakteri yuvası olduğunu tahmin etmek zor değil. Daha önce kim tarafından kullanıldığını bilmediğiniz bu ürünleri cildinize ya da dudaklarınıza değdirmek yerine eliniz üzerinde denemenizde fayda var.

Cep telefonları

Gün içinde birçok yere temas eden cep telefonunuz birçok virüs, mantar ve bakteriye ev sahipliği yapıyor olabilir. Ve hatta tüm bu organizmalar cildinizdeki lekelerin, sivilcelerin ya da kızarıklıkların da sorumlusu olabilir. Bu yüzden cep telefonu ekranınızı düzenli olarak temizlemenizde fayda var.

Kulaklıklar

Kulağınıza içine soktuğunuz kulaklığınızın ne kadar çok bakteriyi vücudunuza taşıdığını ve onları düzenli olarak temizlemenizin sizi aslında birçok sağlık probleminden kurtarabileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

Makyaj paletleri

Her kapağını açtığınızda havadan birçok bakteri alan makyaj paletinize her dokunduğunuzda da elinizden bakteriler geçiyor olabilir. En azından makyaj yapmadan önce ellerinizi yıkayarak bunların bir kısmından kurtulmanız mümkün.

Kaynak: http://www.saglik-tv.net/2015/04/bakt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın