Görüş Bildir
Haberler
Bakkal Tostunun Unutulmaz Lezzetini Eve Taşıyın! İşte Bakkal Tostunun Sırları ve Püf Noktaları

Bakkal Tostunun Unutulmaz Lezzetini Eve Taşıyın! İşte Bakkal Tostunun Sırları ve Püf Noktaları

R.G.
14.12.2020 - 13:29

Bakkallarda yarım ekmekle yapılan tost, çoğu zaman rakipsiz bir lezzete sahip olur. Malzeme bakımından bol içeriğe sahip olan bakkal tostları, neredeyse her zaman çok dahalı yüksek fiyatlara satın aldığınız tostları lezzet bakımından geride bırakır. Ancak farklı mekanları deneseniz de aynı enfes lezzeti bulmanız oldukça zor olabilir. Nitekim bu tür bir tost yedikten sonra pek çok insan aynı lezzeti evlerinde de yakalamaya çalışıyor. Eğer siz de bu türden bir deneme yapmayı düşünüyorsanız işte leziz bakkal tostunun sırları ve püf noktaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dilediğiniz malzemeyi seçin

Dilediğiniz malzemeyi seçin

Bakkal tostu için öncelikle tost ya da sandviç ekmeği değil, normal beyaz ekmek kullanmanız gerekiyor. Yarım ekmeği bıçak yardımıyla açarak içerisine yerleştireceğiniz malzemeleri düşünmeyi başlayabilirsiniz. Kullanacağınız malzemeler konusunda son derece özgürsünüz. Çünkü işin sırrı tercih edeceğiniz kahvaltı malzemelerinde yatmıyor. Bu nedenle sosis, kaşar ve buna benzer sevdiğiniz tüm malzemeleri tosta ilave edebilirsiniz.

İşin sırrı salça

İşin sırrı salça

Bakkal tostunun en önemli püf noktası ise iki temel malzemeden oluşuyor. Bu malzemeler; ketçap ya da salça. Tostunuzun içinde hangi malzemeleri kullanmış olursanız olun, bakkal tostuna denk bir lezzet yakalamak için bu malzemelerden birini bolca kullanmalısınız. Nitekim pek çok farklı mekanda da tosta ketçap eklendiği düşünülürse ketçap yerine salçaya yönelmeniz daha isabetli bir tercih olabilir.

Bolca yağ sürmekten çekinmeyin

Bolca yağ sürmekten çekinmeyin

Enfes bir bakkal tostunun diğer tostlardan bir diğer farkı da yağlı olmasıdır. Bu doğrultuda ekmeğin hem içine hem de dışına bol miktarda yağ sürmeniz, tostunuzu bakkal tostunun lezzetine yaklaştıracaktır. Seçtiğiniz diğer malzemeleri ekmeğin içine koymadan önce ekmeğin hem içini hem de dışını kısa bir süreliğine tost makinesine bastırın. Hemen arkasından da yağı sürün. Ekmeği hafifçe ısıtıp yağı sürdükten sonra diğer malzemeleri yerleştirmeniz tostunuzu çok daha çıtır çıtır bir hale getirecektir.

Makinenizin ısı ayarını yükseğe çekin

Makinenizin ısı ayarını yükseğe çekin

Malzemeleri yerleştirmeden önce, ekmeğin içini ve dışını tost makinesine bastırırken makinenizi yüksek bir ayara çekmeniz tost ekmeğinizin çok daha leziz olmasını sağlar. Aynı zamanda tostunuzu hazırlarken de makineyi yüksek bir ayarda kullanabilirsiniz. Bakkallar bunu daha çok hızlı bir biçimde işi tamamlamak için yapsa da yüksek ısı tosta ayrı bir lezzet katıyor.

Margarin sürmek de iyi bir seçenek

Margarin sürmek de iyi bir seçenek

Tostunuzu tost makinesinden aldıktan sonra ekmeğin dış tarafına margarin sürmek de tostunuzu lezzetini artıracak seçeneklerden biri. Nitekim margarin, kokusuyla da çok daha leziz bir kahvaltı yapmanızı sağlayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
13
5
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Görsel yazı uyumsuzluğu...