Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık En Çok Emine Erdoğan'ın Kitabını Basmış

Bakanlık En Çok Emine Erdoğan'ın Kitabını Basmış

Emre Ordu
24.03.2023 - 10:56 Son Güncelleme: 24.03.2023 - 10:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın önsözünü yazdığı kitabın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında geçen yıl en fazla sayıda baskısı yapılan eser olduğu öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, “Türk kültür, sanat ve edebiyatını ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak” amacıyla 1952 yılında başlatılan “Milli Kültür Eserlerinin Basımı ve Yayımı Projesi” kapsamında 2022 yılında bastırılan kitaplar belli oldu. 

Proje kapsamında 2022 yılında dokuz kitabın tekrar basımının yapıldığı, dört kitabın baskıya çıkarıldığı, dört kitabın da baskıya hazırlandığı belirtildi.

En yakın rakibini dörde katladı

En yakın rakibini dörde katladı

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, toplam 17 kitabın yer aldığı listenin ilk sırasında, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitap yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önsözünü yazdığı ve “tanıtımına katkı sunduğu” kitaptan 6 bin adet Türkçe, 6 bin adet de İngilizce olmak üzere toplam 12 bin adet tekrar basım yapıldığı öğrenildi.

Kamuoyunda, “Emine Erdoğan’ın kitabı” olarak bilinen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabının baskı sayısı itibarıyla en yakın rakibini dörde katladığı öğrenildi.

Bakanlık söz konusu kitap için 2021 ve 2022 yıllarında dört farklı ihale düzenledi. Kitabın basım ve tanıtım işlerine yönelik ihaleler kapsamında bakanlığın kasasından çıkan toplam para, 2 milyon 613 bin 160 TL olarak hesaplandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
62
17
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sananekiadımdan

Emine Erdoğan'ın vasfı nedir?

mamamia

basmasin mi first ladymizin kitabını.. ilk etapta da 975 bin lira harcanmışti. ödeyenler de bizdik yine. biz bı kitap alamıyoruz artık yahu, eğitim için bu d... Devamını Gör

mamamia

oha amk ooohaaa kitabın fiyatı da 300-600 arası

Dünya kadar yediler, hala minik hırsızlıkları için devleti kullanıyorlar. Bir tane de akpli terörist kalkıp laf etmiyor. Heriflerin vizyonsuz hırsızlıklarınd... Devamını Gör