Görüş Bildir
Haberler
Bakan Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması: '4 Ocak İyimser Bir Tahmin'

Bakan Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması: '4 Ocak İyimser Bir Tahmin'

Ulaş
09.12.2020 - 11:16

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitimin 4 Ocak'ta başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine, salgının bir düşüş eğilimine girdiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, '4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin.  Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin, '4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz' dedi.

Selçuk, A Haber canlı yayınında, açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

2019 Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) Türkiye sonuçlarına değinen Bakan Selçuk, TIMSS'in müfredat, matematik ve fen ağırlıklı yaklaşım sergilediğini anlattı.

Türkiye'nin, matematik ve fen alanında, TIMSS uygulamalarında sabit başarı ölçüsü olarak kabul edilen ölçek orta noktasının, 500 puanın üzerine ilk kez çıktığına işaret eden Selçuk, bu sonucu 'sıçrama' olarak nitelendirdi.

Sonuçlarla ilgili tahmin yaptığında birçok kişinin 'olmaz öyle bir şey' dediğini aktaran Selçuk, bu sonuca ulaşmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi, emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Ziya Selçuk, şöyle konuştu:

'Türkiye'nin eğitim sisteminin uluslararası düzeyde ivme kazanmış olması mutluluk verici durum. Türkiye eğer azmederse daha iyisine muktedirdir, daha iyisi de olacak. Bununla ilgili çalışmaları sistematik biçimde yürütüyoruz. Bizim 4. sınıfta fen alanına baktığımızda 2015'te 483 olan ortalama puanımız 43 puan artarak 526'ya çıkıyor. Ciddi bir artış bu. Bunu geçtiğimiz yıllarla ve başka ülkelerin yükseliş sıralamasıyla karşılaştırdığımızda, ne kadar büyük sıçrama olduğu görülecek. 47 ülke arasında 35'inci sıradayken 2019 yılında 58 ülke arasında 19'uncu sıraya yükseliyoruz. Bu ciddi yükseliş. Bunu sürdürülebilir kılmak için ciddi çalışmalara ihtiyaç var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kısmet Bagatarhan

Lütfen bir saçmalık yapıp okulları açmayın kış günü ya