Görüş Bildir
Haberler
Bakan Çavuşoğlu S-400 İddiaları Hakkında Konuştu: Ukrayna'ya Verilecek mi?

Bakan Çavuşoğlu S-400 İddiaları Hakkında Konuştu: Ukrayna'ya Verilecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'da düzenlenen mülakatta açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki S-400 bataryalarının Ukrayna'ya verilmesi gerektiği konusu hakkında açıklama yapan Çavuşoğlu, bunun söz konusu olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Çavuşoğlu, Katar'da yaptığı konuşmada S-400 iddiaları hakkında şu ifadeleri kullandı: 

'S400'ler zaten Türkiye'ye geldi. Birileri S400'ler Ukrayna'ya verilsin dedi. Bu söz konusu bile olamaz. Türkiye'nin daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacı var mı. tabi ki var. Biz müttefiklerimizden bunu alamazsak başka kaynaklara yöneliriz. Şimdi ihtiyaçlarımızın yüzde 70'inden fazlasını üretebiliyoruz. Hava savunma sistemimiz de olacak. Bu bağlamda baktığımızda biz hala diğer alternatifler üzerinde çalışıyoruz.'

'Önümüzdeki her seçeneği değerlendiriyoruz'

'Önümüzdeki her seçeneği değerlendiriyoruz'

'Cumhurbaşkanımız Fransız ve İtalyan mevkidaşları ile görüştü. Şimdi bu iki ülke ortak üretimi Türkiye'de yapmak ya da hava savunma sistemlerini bize satmak konusunda biraz daha ciddiler.

Önümüzdeki her seçeneği değerlendiriyoruz. Ancak bizim ilk tercihimiz her zaman müttefiklerimiz. Bizim ülkemiz egemen bir ülke ve ihtiyaçlarımızı temin etmek zorundayız. Bizim birinci önceliğimiz Avrupa ama netice itibari ile bunlar bize satılmazsa ne yapacağız?

Boris Johnson Cumhurbaşkanımızı aradı tüm ihtiyaçlarımız onlardan alabiliyoruz ama ABD ve diğer Avrupa ülkelerinde durum böyle değil. Ne yapalım acil ihtiyaçlarımız için ikna olmalarını mı bekleyelim?'

S-400'ler neden gündeme geldi?

S-400'ler neden gündeme geldi?

CIA eski yöneticisi Kolbe'nin geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'da yer alan Türkiye ile ilgili analiz yazısı gündem olmuştu.

CIA eski yöneticisi ve Rusya ve Avrasya uzmanı Paul Kolbe tarafından kaleme alınan 'Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir' başlıklı yazıda, 'Üçlü bir oyuna ne dersiniz? ABD, Rus savaş uçaklarına karşı Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesine yardım etsin. Bunun yerine Türklere yeni bir alternatif sunarak F-35 sevkiyatlarını başlatsın. Bu, aynı zamanda ABD - Türkiye ilişkilerinin düzelmesine de yardımcı olacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

İlahi Paul, akşam akşam iyi güldürdün...

Enverland

Biz parasını verdiğimiz (kullanmasakta veya kullanılıyor da olabilir) niye Ukrayna'ya verelim amerika kendi hava savunma füzelerini versin veya satsın. F35'i... Devamını Gör