Görüş Bildir
Haberler
Bakan Berat Albayrak: 'Enflasyonu Kalıcı Olarak Tek Haneli Seviyelere İndireceğiz'

Bakan Berat Albayrak: 'Enflasyonu Kalıcı Olarak Tek Haneli Seviyelere İndireceğiz'

FreiGeist
27.11.2019 - 12:36

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmelerine başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak komisyonda yaptığı sunumda 'Enflasyonu kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indireceğiz' dedi. Bakan Albayrak enflasyonda 2022 hedefinin yüzde 4.9 olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Enflasyonun 2020 yılında yüzde 8,5’e, 2021 yılında yüzde 6’ya, 2022 yılında ise yüzde 4,9’a düşmesi beklenmektedir" 🎥

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından işsizlik ve enflasyona ilişkin kısımlar şöyle: 

'Para ve maliye politikalarının koordinasyonu ile rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek, enflasyonu kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indireceğiz. Bu çerçevede Yeni Ekonomi Programı'nda enflasyonun 2020 yılında yüzde 8,5’e, 2021 yılında yüzde 6’ya, 2022 yılında ise yüzde 4,9’a düşmesi beklenmektedir. 

2019 yılında işsizlik oranının yüzde 12.9 olması bekleniyor. Ekonomideki toparlanma süreci ile istihdam artışını desteklemeye yönelik tedbirler neticesinde işsizlik oranının 2020 yılında yüzde 11,8 seviyesinde gerçeklemesi, program dönemi sonunda yüzde 9,8’e gerilemesi hedeflenmektedir.'

"2020'de mali disiplin kararlılıkla devam edecek"

"2020'de mali disiplin kararlılıkla devam edecek"

Albayrak, gelecek yıl maliye ve para politikaları arasındaki eşgüdümün artırılacağını, mali disipline kararlılıkla devam edileceğini, sürekli ve kalıcı gelir kaynakları oluşturularak kamu kaynaklarının verimli ve tasarruflu kullanılması amacıyla yapısal değişikliklerin hayata geçirileceğini söyledi. 

Hal kayıt sistemini de e-belge uygulamalarımıza entegre edeceklerini anlatan Albayrak, böylece sebze ve meyve fiyatlarında yapılan manipülasyonların anlık olarak izlenebileceğini belirtti.

"Esnaf kredileri için 2,2 milyar lira ödenek"

"Esnaf kredileri için 2,2 milyar lira ödenek"

Bakan Albayrak şöyle devam etti: 

'2004 yılında 205 bin üreticiye 735 milyon lira olarak verilmeye başlanan düşük faizli kredi desteği 2019 yılı eylül itibarıyla Ziraat Bankasınca kullandırılan 51,7 milyar lira, Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan 4,2 milyar lira olmak üzere toplam 55,9 milyar liralık bakiyeye ve 907 bin çiftçiye ulaşmıştır. Çiftçilerimize düşük faizli kredi kullandırımı nedeniyle oluşan gelir kayıplarının karşılanması amacıyla 2019 yılında ayrılan bütçe 3,4 milyar liradır. Bu amaçla 2020 yılı bütçesinde 4,2 milyar lira ödenek öngörülmektedir. Halk Bankasınca esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredi bakiyesi 2002 yılında 150 milyon lira iken 2019 yılı Eylül ayı itibarıyla 40 milyar liraya, bu kredilerden faydalanan esnaf sayısı ise 64 binden 560 bine ulaşmıştır. 2019 yılında 1,9 milyar lira kaynak tahsis edilmiş olup 2020 yılı bütçesinde 2,2 milyar lira ödenek öngörülmektedir.'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albayrak, 'İhtiyaç kapsamında iktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunları için gelir uzman yardımcılığı sınavı açmak üzere çalışmalarımızı yapıyoruz.' dedi. 

Albayrak, Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi borçları olan gençler için de bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

CHP'li milletvekillerinden pankartlı protesto

CHP'li milletvekillerinden pankartlı protesto
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li milletvekilleri komisyon salonunda oturdukları sıralara, 'Sayın Bakan Bakın Burası Çok Daha Önemli Fatura Can Yakıyor', 'Sayın Bakan Bakın Burası Çok Daha Önemli Esnaf Perişan Çiftçi Çaresiz Sokaklar İşsiz Dolu', 'Gelir Adaletsizliği Arttı', 'İşsizlik Patladı Sokaklar İşsiz Dolu' yazılı dövizler yerleştirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
65
57
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serhat akşahin

Senin ben sütünü sümüğünü sikeyim. Beyninde ki nöronların arasında ki pikometrik boşluğa sokayım. Resmen ülkeyi ele geçiripel birliğiyle siktiniz. Sen kimin ... Devamını Gör

mb

😂😂😂👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 bir sövme işinin bu kadar yerinde ve bilinçli yapıldığını ilk defa görüyorum. çok yaratıcı

Sıradan Biri

Hadi bakalım hazır yılbaşı geliyor. Memuru, işçisi, emeklisi, asgari ücretlisi zam beklerken enflasyon düştü diye 3 kuruş zam yaparsınız artık. 2020'ye girin... Devamını Gör

ali özgür

Enflasyonun bundan haberi var mı?