Görüş Bildir
Haberler
Bakan Akdağ Siirt'te: 'Herhangi Bir İhmal Görmedim'

Bakan Akdağ Siirt'te: 'Herhangi Bir İhmal Görmedim'

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde, heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden 6'sının cesedi çıkarılırken, diğer 10 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Bugün bölgeye giden ve ekiplerden bilgi alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada, “Ben herhangi bir ihmal görmedim” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün çalışmaların devam ettiği alana gelerek, yetkililerden bilgi aldı, toprak altında kalan işçilerin yakınları ile görüştü. 

Akdağ, herhangi bir ihmalin olup olmadığı sorusuna, 'Bu hususta benin herhangi bir şey söylemem doğru olmaz. Yani ben herhangi bir ihmal görmedim. Ama söylediğim gibi mesele uzmanların, bilir kişilerin idari ve savcılığın soruşturması ile karar verilir, açıklık getirir' diye cevap verdi.

"Eldeki krokilere odaklanılmış durumda"

"Eldeki krokilere odaklanılmış durumda"

Bakan Akdağ, arama kurtarma çalışmalarının 24 saat esasıyla 12 ekskavator, 2 dozer, loder ve 25 kamyonla yürütüldüğünü belirtti ve 'Eldeki krokilere ve işçilerimizin çalıştığı belirtilen yerlere odaklanılmış durumda' dedi.

Akdağ; 'Temennimiz en kısa zamanda göçük altındaki işçilerimize, kardeşlerimize ulaşılması. Üstteki yük azaltılmaya çalışılıyor. Tedbir amaçlı Devlet Su İşlerine ait iş makineleri de bölgeye getirildi ancak çalışma yürütecek araç sayısı alanın yapısı itibarıyla sınırlı. İstediğiniz kadar iş makinesi olsun hepsini birden o alana sokamazsınız.' ifadelerini kullandı.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın