Görüş Bildir
Haberler
Bağcılar Meydan'da Kaykay Pisti

Bağcılar Meydan'da Kaykay Pisti

Bağcılar Belediyesi
14.09.2014 - 13:43 Son Güncelleme: 14.09.2014 - 17:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir zamanlar gezmek, eğlenmek, okumak ve alışveriş yapmak için Bağcılar dışındaki bazı ilçelere gitmek zorunda kalan gençler hayata geçirilen projelerle yeni yaşam alanlarına kavuştular. Mimari anlamda değişen ve yeni düzenleme çalışması devam eden Bağcılar Meydanı da gençlerin ikinci adresi oldu. Boş vakitlerinde Meydan’da toplanan gençler bolca paten kayıyor, kaykay yapıyor, bisiklet kullanıyor ve sohbet ediyor.

Cadde ve sokak aralarında oyun oynamanın sıkıntılı olduğunu söyleyen minikler, “Meydan’da gönül rahatlığıyla kimseyi rahatsız etmeden eğlenebiliyoruz. Süratli gelen araçlar kabusumuz olmuştu. Çok korkuyorduk. Çeşitli etkinliklerde bulunmak için başka ilçelere gitmemize artık gerek kalmadı.” diyorlar.

Bağcılar’da gençler artık boş vakitlerini hizmete sunulan bahçe, park ve etkinlik alanlarında değerlendiriyor.  Her yaştan ilçe sakininin uğrak yeri olan Bağcılar Meydanı da gençlerin toplanıp birlikte sohbet ettikleri ve eğlendikleri mekan haline geldi. Birlikte etkinlik yapan gençler, piknik yapan, dinlenen veya gezintiye çıkan büyükleriyle aynı havayı solumanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Otoparklı, bahçeli geniş ve daha yeşil yaşam alanlarının inşa edildiği Bağcılar’da engelliler, kadınlar ve gençler artık sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabiliyorlar. Prestij Yolları’nda gezintiye çıkan ilçe sakinleri, park ve bahçelerde de piknik yaparak vakit geçiriyorlar. Bağcılar Metro istasyonunun bulunduğu Bağcılar Meydanı da özellikle gençlerin rahatça eğlenip, dinlenip ve sohbet ederek vakit geçirebildiği alan haline geldi. İlçenin 22 mahallesinden gençler Meydan’da toplanarak sohbet ediyorlar, paten kayıyorlar, kay kay yapıyorlar ve bisiklet sürüyorlar. Gün içinde yolu Meydan’a düşen ilçe sakinleri gençlerin akrobatik haraketlerini ilgiyle izliyorlar.

Meydan’da arkadaşlarıyla eğlendiklerini belirten öğrenci Sueda Naç, önceleri arkadaşlarıyla toplanıp birlikte oyun oynayabilecekleri bir alandan mahrum olduklarını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

“Önceden cadde ve sokak aralarında oyun oynuyorduk. Komşularımız gürültü yaptığımız gerekçesiyle bizden rahatsızlık duyuyorlardı. Bazı arkadaşlarımız da süratli gelen araçların çarpması sonucu yaralanmıştı. Araçlar korkulu rüyamızdı. Oysa şimdi Meydan’da rahatlıkla eğlenebiliyoruz. Paten kayıyoruz, kaykay yapıyoruz ve bisiklete biniyoruz. Hepimiz son derece mutluyuz. Çevremizi rahatsız etmeden aktivitelerde bulunuyoruz.”

Sokak ve Cadde Aralarından Kurtulduk

İnsanları rahatsız etmeden eğlendiklerinin altını çizen İkra Özdemir de düzenleme çalışmaları yapılan Bağcılar Meydanı’nın genişletilmesinin çok faydasını gördüklerini ifade etti. Düzenleme çalışmaları bittiğinde Meydan’ın göze hitap eden, rahat, geniş ve kullanışlı bir alan haline geleceğini umut ettiklerini belirten Özdemir, “Şu an bile Meydan’dan güzel şekildi istifade ediyoruz. Sokak aralarında oynamaktan kurtulduk.” diyor. Meydan’da rahatlıkla bisiklet kullandıklarını ve kendilerini geliştirdiklerini anlatan Mücahit Tutar, İbrahim Alkan, Bilal Gümüş, Yusuf Ateş ve Mert Efe Can da gençlere çeşitli imkanlar sunan, tesisler açan ve çok sayıda park ile bahçe inşa eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ettiler. 

Yine 17 yaşındaki lise öğrencisi Oğuzhan da üç yıldır paten kaydığını söylüyor. Bağcılar Meydanı’nın eskiden çok dar ve kullanışsız olduğunu ifade eden Oğuzhan, “Önceleri paten kaymak ve aktivitelerde bulunmak için başka ilçelere gidiyorduk. Şimdi artık bütün ihtiyaçlarımızı ilçemizde görebiliyoruz. Aktivitelerimizi yapabiliyoruz. Meydanımız genişledi. Herkes rahatça hareket edebiliyor.  Burada buluştuğumuz arkadaşlarımızla birlikte enerjimizi atıyoruz, spor yapıyoruz ve eğleniyoruz.“ diyerek mutluluğunu dile getiriyor.

Gençlerimize Önem Veriyoruz

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bağcılar’a otoparklı, bahçeli geniş ve daha yeşil yaşam alanları inşa ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gençlerin de vakitlerini faydalı aktivitelerle geçireceği projeleri dikkate aldıklarını kaydetti. Bağcılar Meydanı’nın düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çağırıcı, şu bilgileri verdi:

“Bağcılar Meydanı, 56 metre derinliğindeki metro istasyonuna sahip bulunuyor. Binlerce insanın hareket halinde bulunduğu Bağcılar Meydanı inşaatı tamamlandığında yaklaşık 50 bin metrekare genişliğindeki bir meydana sahip olacak. Peyzaj ve çevre düzenlemesinin yapılacağı meydanın altına katlı otopark inşa edilecek. Bunun yanı sıra trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan meydandaki yan yolların da yerin altına alınacağı öğrenildi.  İnşası tamamlandığında ilçe toplam 1267 araçlık kapalı otoparka kavuşacak. Bağcılar Meydanı’ndaki çalışmalar tamamlandığında ilçe Taksim Meydanı’ndan bile daha geniş bir meydana kavuşmuş olacak.” Çağırıcı, Meydan düzenleme çalışmasının tamamlanmasının ardından tüm hemşehrilerinin gurur duyacağı bir alana sahip olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
0
0
0
0