Görüş Bildir
Haberler
Babaannelerimiz Bu İşi Biliyormuş! Vintage Modasının İstanbul'daki En İyi Temsilcisi Olan 13 Mağaza

etiket Babaannelerimiz Bu İşi Biliyormuş! Vintage Modasının İstanbul'daki En İyi Temsilcisi Olan 13 Mağaza

20.11.2017 - 23:04

Özellikle moda takipçilerinin yakından ilgilendiği vintage moda akımı gençler arasında oldukça yaygın. Vintage denince de akla ilk gelen babaannelerimizin, dedelerimizin giydiği kıyafetler, kullandıkları eşyalar oluyor. İşte bu ürünleri İstanbul'da bulabileceğiniz en iyi 13 mağazayı sizler için derledik. Şimdiden keyifli alışverişler diliyoruz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sentetik Sezar

Sentetik Sezar Instagram'da da paylaşımlarıyla birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı. Gözlükten,saate kadar kıyafetleriyle de oldukça ilgi çeken bir mağaza. Ayrıca raflarındaki şirin, eski dönemlerden kalma oyuncaklar ve eşyalarla da çok tatlı bir dekoru var.

Adresler:

Moda Caddesi, Leylak Sokak, No:20/A, Caferağa, Kadıköy

Cihangir Mahallesi, Pürtelaş Sokak, No:1, Taksim

2. By Retro

2. By Retro

By Retro mağazası özellikle dönem dizilerinin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Birçok kostüm bu mağazadan alınıyor. Mağazanın 2.el eşyalarından kendinize birbirinden güzel kombinler yapabilirsiniz. Aklınızın alamayacağı kadar her çeşitten ürün mağazada yer alıyor.

Adres:

İstiklal Caddesi, Suriye Pasajı, No:166/C

3. Pied De Poul

Fotoğraf Kaynak: blog.kia.com.tr

İkinci el ve sahibi Şelale Gültekin’in tasarladığı ürünlerden oluşan dünya çapında şöhrete ulaşmış bir mağaza. Öyle ki New York Times'da haberleri çıkmış. Özellikle şapka koleksiyonuna mutlaka göz atın derim.

Adres: 

Faikpaşa Yokuşu, No:19/1, Çukurcuma, Beyoğlu

4. Nillush Vintage

4. Nillush Vintage

Aynı zamanda Instagram üzerinden de satışlarını sürdüren tatlı mı tatlı bir mağaza sahibine sahip müthiş bir yer Nillush Vintage. Instagram hesabında da ufak skeçlerle hazırlanan mükemmel kombinlerini görebilirsiniz. Eğleneceğinize söz veriyoruz :)

Adres:

Av. Süreyya Sokak, Doray Apt. No:3/3 Teşvikiye, 34365 Şişli

5. Binbavul Vintage

Bu karmaşık dünyanın içinde kendinizi kaybedebilirsiniz. Her ürünü birbirinden güzel olan Binbavul, sizi kendine hayran bırakacak. Galata kulesine de çok yakın olan mağazada alışverişiniz bitirdikten sonra, güzel bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Adres:

Galipdede Caddesi, No:66, Galata/Beyoğlu

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İskele58 - Yeldeğirmeni Eskicisi

6. İskele58 - Yeldeğirmeni Eskicisi

Sadece kıyafetlerim değil ev eşyalarım da Vintage olsun diyenler için mükemmel bir yer. İstediğiniz her türden eşyayı burada bulabilmeniz mümkün. Instagram üzerinden @yeldegirmeni_eskicisi hesabından ürünlerin fiyatlarını gitmeden öğrenebilirsiniz.

Adres:

Yeldeğirmeni İskele Sokak, No: 58, Yeldeğirmeni, Kadıköy

7. Atölye Mariposa

7. Atölye Mariposa

Atölyede bulunan her bir parça adeta tek başına bir yıldız. Uçuş uçuş elbiseler, rengarenk kumaşlardan kıyafetler...

Cihangir'in en popüler mağazalarından olan Atölye Mariposa, kapısında girer girmez sizi kendine hayran bırakacak. Gelinlik satışları da başlayan mağaza, evlenmek için can atmanıza sebep olabilir :)

Adres:

Şimşirci Sokak No:11/A Cihangir İstanbul

8. Closet Circuit

8. Closet Circuit

Birçok kişinin kullanmadığı eşyalarını toplayıp yenide satışa sunan Closet Circuit sahip olduğu ürünlerle her dönemden esintiler barındırıyor. Ayrıca alışverişiniz bittikten sonra mağazanın arka kısmına mutlaka uğrayın. Çok tatlı bir kafe sizi bekliyor.

Adres:

Firuzağa Mahallesi, Bostanbaşı Caddesi No:23, Çukurcuma Beyoğlu

9. Eleni Vintage

9. Eleni Vintage

İsminden de anlaşıldığı üzere Bayan Eleni'nin ürünlerinde tam bir Fransız nostalji havası var. Eldivenlerden şapkalara kadar her çeşit ürün mağazada mevcut. Şiddetle gitmenizi öneririm. Girer girmez kendinizi 1920'lerde hissedeceksiniz...

Adres:

Kuloğlu Mahallesi, Adile Naşit Sokak, No:3, Cihangir/İstanbul

10. Büyükannemin Sandığı

10. Büyükannemin Sandığı

İçinde gelinlik bile bulabileceğiniz bu mağazada büyükannenizin gençlik yıllarına şahit olacaksınız :) Kadıköy halkının epey sevdiği elbiselerin ve kazakların arasında kendinizi kaybedebilirsiniz, aman dikkat. Yolunuz o taraflara düşerse mutlaka uğrayın dekoruyla da sizleri etkileyebilecek güzel bir mağaza.

Adres:

Caferağa Mahallesi, Şair Latifi Sk. 28b, 34710 Kadıköy/İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Madam Mare Vintage

11. Madam Mare Vintage

Fiyatları açısından birçok Vintage mağazaya oranla çok uygun olan Madam Mare, içinde müthiş ürünler barındırıyor. Mağazası küçük ama ürünlerinin kalitesi büyük :) Vintage tutkunları için derdinize deva olacak bir mağaza diyebiliriz.

Adres:

Cihangir Mahallesi, Kazancı Yokuşu, No 26/A Beyoğlu

12. My Pera 1960

12. My Pera 1960

İkinci el satışları yapan My Pera 1960, sizleri oldukça etkileyecek bir mağaza. Dünyaca ünlü lüks markaların eski dönem kıyafetleri burada satışa sunuluyor. Sanırım kendini birçok Vintage mağazadan ayıran özelliği de bu. Mutlaka alışveriş için uğrayın derim.

Adres:

Altıpatlar Sokak, No: 2A Cihangir

13. Mozk Vintage

13. Mozk Vintage

Neredeyse antika diyebileceğimiz ürünleri satışa sunan Mozk, favori mağazalarınızdan biri olmaya aday. Farklı dekoruyla da ilgi çeken şirin bir alışveriş yeri. Fiyatları ürünler antika olduğu için biraz pahalı. Ama vereceğiniz her kuruşa değeceğinden emin olabilirsiniz.

Adres:

Kuloğlu Mahallesi, Ağa Hamamı Sokak, No:13/B Cihangir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
95
9
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ya bunlar değilde o başlıklı pelerinler falan nereye gitti ya, hani o tarih filmlerinde falan gördüğümüz, önden iple bağlanan... Onlar çok şık ve zarif değil... Devamını Gör

Miss Bibliophile

Onlar var ama sadece çok lüks markalar üretiyor artık. Valentino, Saint Laurent gibi. Gece elbiselerinin üstüne giriliyor çoğu zaman ve fiyatları oldukça pah... Devamını Gör

dusunen_odun

ya paylaşımın kapak resmini görünce (kapak resmi mi deniyor bilmiyorum) vintage diye diye eski Roma'ya ulaştınız sandım, aklımı çıkacak gibi oldum bir an

dusunen_odun

halbusem o da Roma değil 20yy başı falanmış şimdi farkettim, şok üstüne şok

Duygu Yazıcı

Bir de Vatkalı Güve var. İzmir Bornova'dadır. Bi gün onu da onedio da görmek isterim : ). Online mağazasında dolaşmak isteyenler için link;