Görüş Bildir
Haberler
Azrail'e Selam Verip Gelmiş: Maymun Çiçeğine Yakalanan ve Ölüm Riski Olan TikToker Yaşadıklarını Anlattı

Azrail'e Selam Verip Gelmiş: Maymun Çiçeğine Yakalanan ve Ölüm Riski Olan TikToker Yaşadıklarını Anlattı

01.09.2022 - 08:08

Herkesin bildiği gibi pandemi dönemi bitmemiş olsa da bir süredir maymun çiçeği hastalığının yeni bir pandemi yaratma olasılığı konuşuluyor. 4 Ağustos’ta ABD halk sağlığı (US public health emergency), maymun çiçeği için acil durum ilan etti. Böylece insanlar, çoğunlukla enfekte olmuş erkeklerin deneyimleri hakkında bahsetmeye başladı. Vaka sayısı artıkça kadınlar da semptomlarından bahsetti. Maymun çiçeğine yakalanan kişilerden biri ise 340 binden fazla takipçisi olan kindylouu kullanıcı adına sahip Lou isimli bir New Yorklu TikToker. Kullanıcının 27 Temmuz’da maymun çiçeği olduğunu açıkladığı videosu, 1 milyon izlenmeyi aşarak ilgi topladı. Gelin, onun yaşadıklarını detaylıca inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Virüsü nasıl kaptım farkında değilim."

"Virüsü nasıl kaptım farkında değilim."

Lou, virüsü nasıl kaptığının farkında olmadığını ancak sahildeyken deri döküntülerini fark etmiş. İki gün sonra ise yani 29 Temmuz günü, semptomlarını tam olarak açıklayan daha ayrıntılı bir video çekmiş. Videoda hem ağzında hem parmaklarında bulunan lezyonları göstermiş. Bu sıralarda canı çok fazla acımasa da lezyonların yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade etmiş.

Acıdan çoğu şeyi yapamamış.

Acıdan çoğu şeyi yapamamış.

Daha sonrasında ise hastalığın en sıkıntılı kısmı başlamış. Acısını sürekli dile getiren TikToker, sadece protein içecekleri içebildiğini ve konuşmanın bir hayli zor olduğunu söylemiş. 'Yemek yiyemiyorum, dişlerimi fırçalayamıyorum. Hatta zar zor konuşabiliyorum.' diye belirttiği sözlerine acıdan çok yorulduğunu da eklemiş.

Aslında sonunun geldiğini düşünmüş.

Aslında sonunun geldiğini düşünmüş.

New York’lu Lou, tüm eşyalarını başkalarına vermeye hazırlanmaya başlamış. Çünkü bu hastalığı atlatıp onu yenebileceğinden emin değilmiş. 'Amcam böyle bir şeyden öldü.’' derken aslında kendisinin de sonunun böyle olduğunu düşünmüş. Ayrıca gittiği doktorun, ona bunun çok ciddi bir hastalık olduğunu ve ölebileceğini söylemesi de Lou'ya çok iyi gelmemiş.

Daha sonrasında başka gelişmeler yaşanmaya başladı.

Daha sonrasında başka gelişmeler yaşanmaya başladı.

1 Ağustos'taki videosunda Lou, kızarıklığa yardımcı olacak başka bir ilaca ek olarak ağzını uyuşturmak için lidokain adlı ilacın reçete edildiğini ve hâlâ sadece yemeğini içebildiğini açıklamış. En azından protein içeceklerinden evde hazırladığı sıvı yiyeceklere geçebildiği için mutlu olmuş. Ertesi gün yeni bir semptom olarak karın ağrıları yaşadığını ve midesinin yandığını söyleyen TikToker, karın ağrısının çoğu şeyi yapmasına engel olduğunu belirtmiş.

Ne bulaşma yolu vardı elinde ne test sonucu.

Ne bulaşma yolu vardı elinde ne test sonucu.

Lou, cinsel yolla maymun çiçeği bulaşmadığını ve haftalar önce testi yaptırdıktan sonra henüz maymun çiçeği test sonuçlarını almadığını söylemiş. Sonuçlarını alamaması onu psikolojik anlamda daha olumsuz bir sürece sürüklenmesine sebep olmuş. Hem kendisi hem onu takip eden birçok kullanıcı, testin sonucunu merak ediyordu. Lou, kendisi için merak etse de takipçileri ise gelen sonuca göre kendi hayatlarında daha dikkatli olacaklarını belirtiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm bu süreçte güçlü kalması zordu.

Tüm bu süreçte güçlü kalması zordu.

Bu kadar zor bir durumdayken güçlü kalması, onun için gerçekten zordu. Çünkü Lou, başarabileceğini düşünmüyordu. Yine de çok fazla şey yapacak gücü olmadığı zamanlarda cilt bakımı yaparak kendini daha iyi hissettiğini belirtmiş. Aynı zamanda sosyal medyada takılarak hem vakit geçiriyor, hem takipçilerinden çokça destek gördüğünü ifade etmiş. Hastalığının henüz ortasındayken New York Post'un onu paylaşması hoşuna gitmiş ve bunu da bir TikTok videosu olarak yayınlamış.

Kendisini daha iyi hissetmeye başladıktan sonra…

Kendisini daha iyi hissetmeye başladıktan sonra…

Kendini bir süre sonra daha iyi hisseden kullanıcı, ağzındaki lezyonlardan azaldığında yaşadığı mutluluğu büyük bir coşku ile anlattı. İlk yediği yemeğin büyük bir sandviç olduğunu, gülümsemeyi, kahkaha atmayı, öpüşmeyi ve konuşmayı ne kadar özlediğini; aslında bunların onu hayata bağlayan şeyler olduğunu belirtmiş.

Son durumu ise çok daha iyi.

Son durumu ise çok daha iyi.

TikToker'ın en son güncellemesi ise bazı semptomlara hâlâ sahip olduğu ancak kendisini önceki sürece göre çok daha iyi hissettiği şeklinde olmuş. Maalesef ki hastalık, vücudunda bazı yerlerde yara izi bırakmış. Cilt bakımını çok seven Lou, bunlarla da uğraşacağını ve en azından onları azaltmaya çalışacağını söylemiş. Kendisini şu an hasta olarak nitelendirmeyen TikToker, uzun süren ve hala tam atlatamadığı maymun çiçeği hastalığından sonra hayata tutunmuş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Gitmişken Azrail’e sorsaydın bari şu faşistleri ne zaman alacaksın diye

Ferdi Çelik

Sohpet kısamı sürdü dersin 😀