Görüş Bildir
Haberler
Ayrılmak İsteyen Kız Arkadaşını Yakarak Öldüren Adam: 'Benzini Kendi Döktü'

Ayrılmak İsteyen Kız Arkadaşını Yakarak Öldüren Adam: 'Benzini Kendi Döktü'

Emre Ordu
24.04.2019 - 23:05 Son Güncelleme: 25.04.2019 - 13:57

Kendisinden ayrılmak isteyen Şengül Vatansever'i benzin döküp yakarak öldüren Ümit Varol hakim karşısına çıktı. Varol savunmasında 'Ben kollarıma benzini dökünce, o da üzerine benzin döktü. Çakmağı çaktım, kollarım ateş alınca o da alev aldı' dedi.

Olay, Bursa'nın Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde geçen yıl eylül ayında meydana geldi. Kütahya Domaniç'ten Bursa'ya gelen Ümit Varol, bir süredir birlikte olduğu Şengül Vatansever'i kendisinden ayrılmak isteyince otomobilde üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra çıplak halde yola attı. Kendisi de yaralanan saldırgan, otomobiliyle kaçtı.

Tedavisinin ardından tutuklandı

Tedavisinin ardından tutuklandı

Dehşet anları ise saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi. Şengül Vatansever ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olaydan kısa süre sonra yakalanan Ümit Varol da tedavi altına alındı. İkili daha sonra İstanbul'a sevk edildi. Ancak Vatansever, olaydan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Ümit Varol ise tedavisinin ardından tutuklanarak, cezaevine konuldu.

"Amacım öldürmek değildi"

"Amacım öldürmek değildi"

DHA'nın aktardığına göre, Bursa 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açılan Ümit Varol'un yargılanmasına başlandı. Duruşmada tutuklu sanık ile ölen Şengül Vatansever'in kardeşi Hanife Öztürk ve taraf avukatları hazır bulundu. İfadesi alınan Varol, Şengül Vatansever ile 2 yıldır arkadaş olduklarını, ailesinin evlenmelerine karşı çıktığını anlatarak şöyle konuştu:

'Kendisiyle gece boyu telefonla görüştük. Sabaha karşı Kütahya'dan Bursa'ya geldim. Buluşup, arabaya aldım. Yarım saat sohbet ettik. Ailesinin evlenmemizi istememesinden dolayı sinirlendim. Köyde yaşadığım ve gazla çalışan arabam ile yollarda kaldığım için 2,5 litre benzini bagajımda bulunduruyordum. Arabadan indik. Benzini kollarıma döküp, yere bıraktım. Şengül de alıp üzerine döktü. Kendime zarar vermek için kollarıma döktüğüm benzini çakmakla ateşe verdim. Kolum aleve alınca, Şengül de alev aldı. Alevleri söndürüp, yeniden araca bindik. Bu sırada kardeşiyle telefonla görüşüyordu. Daha sonra araçtan inmek için durmamı istedi ve indi. Ben aracımı kaldırıma çarptım. Sonra kimin çağırdığını bilmediğim ambulans gelip, beni hastaneye götürdü. Amacım, benzini üzerime döküp, kendimi öldürmekti. İkimiz birlikte yandık. Kesinlikle amacım onu öldürmek değildi.'

"Ablamı öldüreceğini söylüyordu"

"Ablamı öldüreceğini söylüyordu"

Şengül Vatansever'in kardeşi Hanife Öztürk ise sanığı ilk defa duruşmada gördüğünü kaydederek, 'Ablam üç ay önce sanıktan ayrıldığını söyledi. Sanık tehdit ve hakaret içerikli mesajlar attığı için telefon numarasını değiştirdi. Olaydan bir ay önce sanıktan bana da tehdit ve hakaret içerikli mesajlar gelmeye başladı. Ablamı öldüreceğini söylüyordu. Olaydan bir gün önce de 'tamam' anlamında kullanılan el işaretinin olduğu bir mesaj yolladı. Anlam veremedim. Ertesi gün ablamı aradım, ulaşamadım. Aramaya devam ettim. Daha sonra ablam aradı ve 'bu manyak beni buldu, beni yaktı, öldürecek, sitelerin oralardayım' dedi. Telefonu kapattı. Polisi aradım. Sonra bir kadın arayarak, ablamın hastanede olduğunu söyledi. Şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum' dedi.

Görgü tanığı dinlendi

Görgü tanığı dinlendi

O anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan Serkan Kaya da duruşmada tanık olarak dinlendi. Kaya, 'Aracımla seyir halindeyken, fren sesi duydum. Araç yoldan çıktı. Ben de cep telefonumla video kaydına başladım. Aracın arka kapısından kadın inmeye mi, binmeye mi çalışıyordu bilmiyorum. Yardım etmeye giderken, araç yoluna devam etti. Manevra yapınca, araç önüme geçti. Yeniden kameramı açtım. Yaklaşık 200 metre gittikten sonra kadın indi. Yeniden araca yöneldi. Araba hızla hareket ettiği için bir süre sürüklendi. Kadının yanına gittik. Kıyafetleri yanmış haldeydi. Elbisesi paramparça olmuştu. Ambulansa haber verdik. Sanığın kadını darp ettiğini görmedim' diye konuştu.

Mahkeme, diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aşkito muyum ben

Olan belli işte. Adam ve kadın tartışmış adam kadının uzerine zorla benzin dökmüş dökerken kendine de sıçramış. Kadını yakayim derken kendi de yanmış. Bir de... Devamını Gör

Güneş Karakaya

ya çok haklısınız da, bazen bunlar yolda gördüklerine kafayı takıp ondan sonra da reddedilince yine kadını taciz edip öldürüyorlar. kadınlarımız zaten yolda ... Devamını Gör

gameshappiness

ulan ben sevgilimden ayrıldım. iyi ya da kötü bi geçmişimiz oldu. daha sonra kızla nerede denk geldiysem kafamı ya yere indirdim ya başka yöne çevirdim. sırf... Devamını Gör

verita

Ailesi evlenmenize izin vermemekte haklıymış orospu evladı.