Görüş Bildir
Haberler
Ayakları Yere Basan ve Her Ortamda Tutunmayı Başaran Bir Birey Yetiştirmek İçin Çocuğunuza Aşılamanız Gereken Davranışlar

Ayakları Yere Basan ve Her Ortamda Tutunmayı Başaran Bir Birey Yetiştirmek İçin Çocuğunuza Aşılamanız Gereken Davranışlar

Anne-babalar toplaşın, ayakları yere basan ve her ortamda tutunabilmeyi başaran bir çocuk yetiştirmek için size gereken ipuçlarını derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendi kendine yetmeyi öğretin, bebeklikten itibaren sürekli birlikte oynamaktansa zaman zaman yalnız kalabildiği alanlar tanıyın.

Sınırları ve özgürlük alanlarını netleştirin, sevginizi açık bir şekilde ifade ettiğiniz bir ev ortamı yaratın ve huzurlu olmasını sağlayın.

Sırf çocuğunuz olduğu için yanlışlara kapılmayın ve beklentilerinizi gerçekçi seviyelerde tutun; yeteneklerinin ve yapabildiği şeylerin farkında olun.

Okuldaki yetersizliklerini takip edin ama yine de başarılarını öne çıkararak çocuğunuzu takdir edin. Telaşa kapılmadan eksiklerini tamamlayın.

Etrafınızdakilerin sizi kınamalarına ve içinizdeki sese kulak asmayın, yaşı kaç olursa olsun çocuğunuza sorumluluk verin; en azından kendi dağınıklığını toplaması için fırsat tanıyın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İleride karşılaşacağı problemlerin üstesinden gelebilmesi için sorunların onun adına çözmekten vazgeçin; alternatifler geliştirin ama yine de çıkış yolunu bulabilmesi için kendi yolunu çizmesini bekleyin.

Düşüncelerini ve duygularını açıkça paylaşabilmesi için teşvik edin, empati kurmayı öğretin ve başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal etmemesi gerektiğini titizlikle aktarın.

Konu ne olursa olsun, eğer haklıysa ve bunun peşinden gidiyorsa haklılığını ön plana çıkarın; haksız olduğunda ise kızmak yerine hatalarını nasıl düzeltebileceğine yoğunlaşın.

Maddi durumunuz el verdikçe farklı sosyal ortamlarla tanıştırın ve farklı kültürlerle bir arada bulunmasını sağlayın.

Konu ne olursa olsun, konuşun; duygularınızı, düşüncelerinizi, sorunlarınızı ve iyi ya da kötü her şeyi anlatabilmesi için teşvik edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlgili olduğu alanları keşfedin ve yetenekli olduğuna inandığı bir hobi edinmesi için katkıda bulunun; bu sayede sosyalleşmesini de sağlayın.

Bu içerik de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
23
4
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın