Görüş Bildir
Haberler
Avusturya Başbakanı'ndan Erdoğan'a 'Bayrak' Yanıtı

etiket Avusturya Başbakanı'ndan Erdoğan'a 'Bayrak' Yanıtı

Ulaş
31.07.2016 - 17:25

Avusturya'nın Wr. Neustadt kentinde 'Türk bayrağının asılmasına yasak getirilmesi' olayına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Evlerde Türk bayrağı asmalarını yasaklayacak kadar, bunlar bu şekilde demokratlar. Karşılaştığımız bu tablo karşısında şaşırdık mı? Hayır' şeklindeki sözlerine Avusturya Başbakanı Christian Kern 'Bu iddiaları kesinlikle reddediyorum' diye yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'ndan İhsan Ekici'nin haberine göre; Erdoğan'ın bu çıkışına Avusturya Başbakanı Christian Kern, sosyal medya hesabından cevap verdi. 'Türk kökenli insanların Avusturya'da ifade özgürlüğü kısıtlandığını söyleyen Türk Cumhurbaşkanı'nın bu iddiasını keskin şekilde reddediyorum. Ben bu tür tablonun yabancı bir ülkede milli duyguları uyandırmak ve propaganda çalışması için bir girişim olarak görüyorum' diye yazdı.

'Özgürlük hakkı herkes gibi azınlıklar ve muhaliflere de geçerlidir'

'Özgürlük hakkı herkes gibi azınlıklar ve muhaliflere de geçerlidir'

Kern 'Avusturya'da ifade, toplanma ve gösteri özgürlüğü hakkı, ülkemizdeki herkes gibi azınlıklar ve siyasi muhaliflere de geçerlidir. Ama Türkiye'deki durum farklıdır. Sosyal demokrat biri olarak bu demokratik haklar benim için özellikle önemlidir. Bu hakların kullanılması, insanların yükümlülükleri ile el ele gider. Bu nedenle dikkat edilmelidir ki: Cumhuriyetin kurumlarına karşı tehdit, şiddet kullanılıyorsa, tahrik edici faaliyetler hiçbir şekilde kabule dilemez. Otoriter bir politika, dini motifler ile kötüye kullanılırsa bunun uzantılarını ve desteklenmesini ülkemizde kabul edemeyiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
278
171
97
19
17
6
6