Görüş Bildir
Haberler
Avusturya, ABD'nin Sezgin Baran Korkmaz Hakkındaki İade Talebini Kabul Etti

Avusturya, ABD'nin Sezgin Baran Korkmaz Hakkındaki İade Talebini Kabul Etti

Türkiye’nin, Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesine ilişkin talebini kabul eden mahkeme ABD’nin talebine de aynı yanıtı verdi. Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceği konusunda kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Kara para aklama’ suçlamasıyla Türkiye’de soruşturulan Korkmaz hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra Aralık 2020’de yurt dışına gitmişti. Hakkında ABD’de de bir dava bulunan işadamı, 19 Haziran’da ABD Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Avusturya’da tutuklanmıştı. ABD’deki savcının hazırladığı iddianamede ‘kara para aklama’, ‘yasadışı para transferi’ ve ‘yargıya müdahale’ suçlamaları yöneltiliyor. İki ülke de Avusturya mahkemesinin 22 Eylül’e kadar tutuklu kalmasına karar verdiği işadamı hakkında iade davası açmıştı.

Türkiye'nin talebi de kabul edilmişti

Türkiye'nin talebi de kabul edilmişti

Korkmaz’ın avukatı Volkan Dülger, geçtiğimiz ağustos ayında müvekkili hakkında Türkiye’nin iade talebinin kabul edildiğini duyurmuştu.

DW Türkçe’den Eray Görgülü’nün aktardığına göre,bir yandan ABD’nin iade başvurusunu inceleyen Avusturya Wels Mahkemesi, ABD’nin gönderdiği ek dosyaları da dikkate alarak bu talebe ilişkin kararını verdi. Mahkeme, ABD’nin iade talebini de Avusturya Suçluların İadesi Kanunu’na uygun olduğu görüşüyle kabul etti.

Son karar Avusturya Adalet Bakanlığının

Son karar Avusturya Adalet Bakanlığının

Bu durumda Sezgin Baran Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceğine Avusturya Adalet Bakanlığı karar verecek. Bakanlığın kararını Şubat ayının ilk haftasında vermesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Balik

Ne kadar akp li bürokrat varsa otellerinde 100 bin liralık odalarda ağırlamış, herif resmen herkese rüşvet vermiş…

Alkan Alkan

Yozlaşmış siyasetin bir piçi daha doğdu... Partilediler, pudra şekerini çekip kafayı buldular, sabahlara kadar seviştiler bedelini yine vatandaş ödeyecek... ... Devamını Gör

Halil Değerli

Big Brother varken biz avucumuzu yalarız... .... 😠🤪😡