Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Parlamentosu'ndan Tarihi Karar: IŞİD'in Katliamları Soykırım

Avrupa Parlamentosu'ndan Tarihi Karar: IŞİD'in Katliamları Soykırım

Onedio Medya
05.02.2016 - 15:22

Avrupa Parlamentosu (AP), dün kabul ettiği tasarıyla IŞİD’in Suriye ve Irak’ta dini azınlıklara yönelik katliamlarını ‘soykırım’ olarak niteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’nın Strasbourg kentindeki AP genel kurul oturumunda kabul edilen kararda, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta Hristiyanlara, Ezidilere ve diğer dini ve etnik azınlıklara soykırım uyguladığı belirtildi.

Kararda dini ve etnik azınlıklara karşı soykırım suçu işleyenlerin uluslararası hukuk uyarınca Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiği belirtildi. Ayrıca Avrupa Birliği’ne din ve inanç özgürlüğü için daimi bir özel temsilcilik oluşturması çağrısı yapıldı.

'AP ilk kez sürmekte olan bir soykırımı tanıdı'

'AP ilk kez sürmekte olan bir soykırımı tanıdı'

AP’nin İsveçli milletvekillerinden Lars Adaktusson, kararı ’tarihi’ olarak niteleyerek “AP ilk kez sürmekte olan bir soykırımı tanıdı. 500 milyonun aşkın kişiyi temsil eden 28 ülkenin seçilmişleri üye devletler, Avrupa Komisyonu’na ve uluslararası topluma açık bir mesaj gönderdi” dedi.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican Guler

Soykirimi yapanlar soykirimi tanimislar vay be

Ahmetcan Oral

ee? Şimdi işid ah, pardon özür dilerim diyerek katliam yapmaktan vaz mı geçecek?

Sultan Aragornhamid

bi bok değeri yok bu kararın. aptal herifler. vakit öldürmek için avrupa parlamentosu seçimlerine giricem yeminlen. ulan bir grup insan nasıl bu kadar değers... Devamını Gör