Görüş Bildir
Haberler
Audi de 2.1 Milyon Araçta Yasadışı Yazılım Olduğunu Kabul Etti

Audi de 2.1 Milyon Araçta Yasadışı Yazılım Olduğunu Kabul Etti

Batuhan
28.09.2015 - 14:24

Dünyaca ünlü otomobil devi Volkswagen’de ortaya çıkan emisyon skandalından 2,1 milyon Audi marka aracın da etkilendiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman basınında Audi sözcüsüne dayandırılan haberlerde, emisyon testlerinde usulsüzlük yapılan Audi marka araçların 1 milyon 420 bininin Batı Avrupa ülkelerinde, 577 bininin Almanya ve 13 bininin de ABD de olduğu yer aldı.

Emisyon değerleri ile oynanan Audi marka araçların EA 189 tipi 1,6 ve 2 litre dizel motoru kullanılan A1, A3, A4 ve A6, Audi TT, Q3 ve Q5 modelleri olduğu öğrenildi.

Söz konusu modellerde egzoz gazı normu EU 5 olan araçların skandaldan etkilendiği, egzoz gazı normu EU 6 olan modellerde sıkıntı olmadığı kaydedildi.

Maniple edilen araç sayısının batı Avrupa'da 1,42 milyon, Almanya'da 577 bin ve ABD'de 13 bin olduğu belirtildi.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin maniple edilmesinden dolayı çevreyi, standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı.

Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar euroluk bütçe ayırdıklarını açıklamıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Verbal Tenses

Safları sıklaştırıyorlar.