Görüş Bildir
Haberler
ATLAS Robotun yeni versiyonu çıktı

ATLAS Robotun yeni versiyonu çıktı

yakup ahmet şahan
21.01.2015 - 14:18 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 15:09

ATLAS Robotun yeni versiyonu çıktı

Boston Dynamic tarafından üretilen Atlas Robotun yeni sürümü salı günü tanıtıldı.

Eski sürümüne göre %75 oranında daha iyileştirilen ve daha şık ve işlevsel özellikler eklenen Atlas robot artık insani hareketlere daha yakın davranabiliyor. Yakın gelecekte insanların yapabileceği işleri yapması sağlanacak olan robotlarda ki teknoloji hızla gelişiyor.

İnsansı Robot ATLAS, 180 cm uzunluğunda 156 kilogram ağırlında olan Atlas 3.7 KvH pil ile çalışmaktadır. ( Eski sürümündekinden farklı olarak başka bir bağlantıya ihtiyaç duymaz ). ATLAS insansı Robot 2013 senesinde google tarafından satın alınan Boston Dynamic tarafından tekrar dizayn edildi. Düştüğü zamanlarda kendi kendine kalkabilecek şekilde tasarlanan robot eski sürümüne göre daha sessiz ve daha güçlü haliyle karşımıza çıkıyor.

ATLAS, her sene DARPA ( Savunma ve ileri teknoloji araştırma ) tarafından düzenlenen Robotik yarışmasına katılacak. Bu yıl 5-6 Haziranda yapılacak olan yarışmanın ödülü ise 2 milyon dolor. Lafı daha fazla uzatmadan Atlas ile ilgili videoyu yazının sonuna ekliyorum. Yazımıza eklemek istediğiniz birşey varsa lütfen yorum yapın.

Kaynak: http://www.forumbilisim.net/atlas-rob...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın