Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Orman Çiftliği'nde Korkutan Yangın

Atatürk Orman Çiftliği'nde Korkutan Yangın

FreiGeist
04.11.2015 - 10:08

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki tarihi Müze ve Sergi Salonu binasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın, saat 01.30 sıralarında Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan müze ve sergi salonu binasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Alevleri fark eden görevliler durumu Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bildirdi.

Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler havadan ve yerden alevlere müdahale etti. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Bazı itfaiye erlerinin çatıya çıktıkları, bazılarının ise binaya girerek içeriden müdahale ettiği görüldü. Bina ve çevresini yoğun duman kapladı. Ekiplerin soğutma çalışmaları ise sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önceki yıllarda şarap fabrikası olarak kullanılan bina, fabrikanın modernize edilmesinin ardından aslına uygun olarak restore edilerek müze ve sergi salonu haline getirilmiş, Atatürk Orman Çiftliği'nin kuruluşunun 85. yılında, 6 Mayıs 2010 tarihinde hizmete açılmıştı. Müze ve sergi salonunda Hanri Benazus'a ait Atatürk resimleri koleksiyonundan seçme eserler ile çiftlikte kullanılan eski alet, makine ve ekipmanlar sergileniyordu.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
8
5
0
0
0
0