Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Kültür Merkezi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Yeniden Açılıyor!

Atatürk Kültür Merkezi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Yeniden Açılıyor!

GNS
28.10.2021 - 18:38

Tekrar inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi kapılarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte açacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kültür merkezi için yaptığı açıklamada 'Atatürk Kültür Merkezi'nde sanat kurulu oluşturulacak.' ifadelerini kullanmıştı. 13 yıldır kapıları kapalı olan AKM, Cumhuriyet'in 98.yıldönümünde perdelerini açacak. Kültür Merkezi'nde yıl boyunca opera, tiyatro ve konserler gibi etkinlikler devam edecek. Detayları haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Atatürk Kültür Merkezi 13 yıl aradan sonra kapılarını Cumhuriyetin 98.yıldönümünde açacak. Taksim'de bulunan merkez açılış öncesi son hazırlıklarını tamamlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Gençlere Fırsat Yaratıyoruz

Gençlere Fırsat Yaratıyoruz

Bakan Ersoy açıklamasında şunları söyledi; İkinci katında gençlerimiz için kayıt stüdyosu olan müzik platformumuz. İnanıyorum ki hem bu özelliği hem de hem de eserleriyle yoğun ilgi görecek. Bu da genç yetenekler için tasarladığımız bir stüdyo. Onların da kendilerini geliştirmek amatör hayattan profesyonel hayata atılmak için bir fırsat vermek istiyoruz. Stüdyomuzu AKM ile birlikte devreye alıyoruz.

Çok Amaçlı Salon

Çok Amaçlı Salon

Bakan Ersoy konuşmasını şöyle devam ettirdi:Müzik tarihimizde önemli yere sahip olan sanatçılarımıza yer verdiğimiz ustalara saygı köşesi de müzik platformunda ziyaretçilerini bekliyor olacak. AKM'ye özel tasarım ürünlerinin satılacağı tasarım dükkanımız sokağımız bir diğer özgün yeri olacak. Son olarak Kültür Sokağı'nda sergi, konser, tiyatro, konferans, toplantı gibi ve farklı amaçlara hizmet verebilecek olan çok amaçlı salonun olduğunu da belirtmek isterim.

Burası 2 katlı olup 480 metrekare alana sahiptir. 360 metrekare ana alandan oluşuyor. 120 metrekare asma kattan oluşuyor. Portatif sistemleriyle birbirinden ayrı olarakta kullanabiliyor. Birleşik olarakta kullanabiliyor. Toplam maliyeti yaklaşık 2 milyar lira.

Emsalleriyle karşılaştırıldığında dünyadaki teknoloji olarak en son teknolojiyi kullanıyoruz. Dünyanın sahne teknolojileri olarak en ileri firmasıyla anlaştık. Hem çok kısa sürede hem çok uygun maliyete yaptık. Kültür ve sanat aadına her arayışa cevap verecek, her ihtiyacı karşılayacak muazzam bir eser hayat bulmuş olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sanat Kurulu Oluşturulacak

Sanat Kurulu Oluşturulacak

Kasım ayı içerisinde belirlediğimiz bir çalışma daha var. Kültür sanat konusunda uzmanlaşmış, liyakatını ispat etmiş, hem Türkiye'de hem dünyada markalaşmış isimlerden bir sanat kurulu oluşturuyoruz. Bu sanat kurulu yıllık olarak her yıl atanacak. Ve içinde bizim Bakanlığımıza bağlı genel müdürlerimizin olduğu ama esas sektörden kendini ispat etmiş sanatçılardan oluşan bir kültür sanat danışma kurulu diyebiliriz. Buradaki gösterilere, etkinliklere bu sanat kurulu karar verecek.

Açılış İçin Son Hazırlıklar

Açılış İçin Son Hazırlıklar

Açılışa hazırlanan AKM'nin yapımında gelinen son durum görüntülendi. Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yeni tabelası asıldı. Alttan led ışıkla aydınlatılan 'Atatürk Kültür Merkezi' yazılı tabela, yapının girişinde yerini aldı.

AKM'nin girişinde yer alan opera küresi, 15 bin özel el yapımı kırmızı seramik kullanılarak yapıldı. Binanın cephe tasarımında gün ışığından maksimum verim alınması hedeflenirken, çevreci bir anlayışla yeşil çatı sistemi yapıldı. Yeni AKM'de bulunan büyük salon olarak adlandırılan opera salonu yaklaşık 4 bin 500 metrekare fuaye alanına ve 2040 kapasiteli salona sahip. Salonun sahnesindeki çukur ise 118 kişilik dev bir orkestrayı alabilecek büyüklükte.

Kültür Sokağı Projesi

Kültür Sokağı Projesi

AKM projesinin içerisinde yer alan Kültür Sokağı'nda sanat galerisi, sinema, restoran, kafe, kitap kafe, çocuk sanat merkezi, müzik platformu, kütüphane, tasarım dükkanı ve çok amaçlı salon da bulunuyor.

AKM projesinin bir diğer önemli yanı da Taksim Meydanı'ndan İTÜ Taşkışla Fakültesi ile Atatürk Kitaplığına bağlanarak bölgeye 24 saat yaşayan bir alanı da kazandırdı. Taksim'e yapılan yeni AKM, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümünde hizmete açılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın