Görüş Bildir
Haberler
Atas Sertifikası Nedir?

Atas Sertifikası Nedir?

TraVisEdu® Tercüme | Vize | Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
18.03.2014 - 15:48 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 17:35

Atas Sertifikası Nedir?

Akademik Teknoloji Onay Programı (ATAS) sertifikası, Birleşik Krallık’ta lisans üstü bir programa giden bir eğitim programında eğitim görecekler kişilerin başvurması gereken bir sertifikadır.

Birleşik Krallık’ta 6 aydan uzun süreyle araştırma yürütmek isteyen kişiler de bu sertifikayı edinmek zorundadır.

Akademik Teknoloji Onay Programı, 1 Kasım 2007 tarihinde uygulamaya konulmuş olup Birleşik Krallık’ın Silahlanma Karşıtlığı taahhüdünün esaslı bir parçasıdır. Kitle imha silahları ve bunların teslimat yollarının yaygınlaşmasında kullanılabilecek bilgi ve becerilerin yayılmasını durdurmaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Akademik Teknoloji Onay Programı (ATAS), bazı hassas konularda lisans üstü eğitim görmek isteyen kişilerin kitle imha silahları ile ilgili programlarda kullanılması muhtemel bilgileri edinmemelerini sağlamak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

ATAS sertifikası almanız gerekiyorsa, vize veya kalışınızı uzatma başvurunuzdan önce bu sertifikaya başvurmanız gerekir. ATAS sertifikası almanız vize alacağınızı veya kalışınızın uzatılacağını garanti etmez. Ancak, ATAS sertifikası alması gerekip almamış olanların vize başvuruları doğrudan reddedilecektir.

Bu sertifikada eğitim programının ve yüksek öğretim kurumunun detayları yer alır. Eğer birden fazla yüksek öğretim kurumuna başvuru yapacaksanız her yüksek öğretim kurumu ve eğitim programı için ayrı ATAS sertifikasına başvurmanız gerekir. Bu sertifikaya eğitim programınızın başlamasından en fazla 6 ay önce başvurabilirsiniz.

Bir ATAS sertifikası, eğitim programınız ve eğitim gördüğünüz yüksek öğretim kurumu değişmedikçe geçerlidir.

Genellikle başvurular 20 iş gününde tamamlanır. Ancak, yoğun dönemlerde bu süre biraz uzayabilir. Okulunuzdan CAS belgenizi alır almaz bu sertifikaya hemen başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Etiketler: Academic Technology Approval Scheme, Akademik Teknoloji Onay Programı, ATAS belgesi, ATAS sertifikası

Kaynak: https://www.ingiltereyevize.net/atas-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0