Görüş Bildir
Haberler
Asteroit Keşfi İçin Bedava Uygulama

Asteroit Keşfi İçin Bedava Uygulama

Batuhan
16.03.2015 - 11:02

NASA, amatör gökbilimciler için geliştirdiği 'asteroid' avı uygulamasını sundu. Uygulama yeni asteroitlerin keşfedilmesinin yanı sıra Dünya'ya Yakın Nesnelerin (NEO) sınıflandırılmasında da kullanılacak.

NASA, ilk kez iki yıl önce duyurduğu asteroit keşfi uygulamasını sundu. Gelecekte asteroitlerden maden çıkarmayı hedefleyen Planetary Resources firmasıyla geliştirilen uygulama, Mac ve PC'lerde kullanılabilecek.

'Asteroid Veri Avcısı' adı verilen uygulama, amatör gökbilimcilere asteroit kuşağı ve ötesindeki gök cisimlerini tespit etme ve rotalarını belirleme imkanı sunacak. NASA, uygulama sayesinde elde edeceği destekle NEO olarak adlandırılan yörüngeye girebilecek asteroitlerden de daha fazla tespit etmeyi amaçlıyor.

Teleskopla çekilen görüntülerin yüklenebileceği uygulama, fotoğraflar üzerinde çalıştıracağı algoritmayla gök cisimlerinin hareketlerini eşleştirmeye çalışacak. NASA, geliştirilen algoritmanın geçmişteki yazılımlara oranla asteroit kuşağında (Mars ile Jüpiter arasındaki bölge) yüzde 15 daha fazla gök cismi tespit edebildiğini belirtti. Bedava olan uygulama, amatör gökbilimcileri kendi teleskoplarıyla elde ettikleri fotoğrafları analiz edebilecek.

Asteroid Veri Avcısı sayesinde bir gün Dünya'nın yörüngesine girerek yaşamı tehdit edebileceği düşünülen NEO cisimlerinden daha fazla tespit edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, mineral zengini asteroidler gelecekte maden kolonisi haline getirilmek için işaretlenecek.

Google'ın da dahil olduğu konsorsiyumun yönettiği Planetary Resources, 2020'li yıllarda asteroit madenciliğine başlamayı hedefliyor. Şirket, Nisan 2012'de yaptığı açıklamada Amun 3554 adlı bir göktaşında 22 trilyon dolarlık mineral tespit edildiğini açıklamıştı.

Asteroid Veri Avcısı'nı indirmek için tıklayın.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ast...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0