Görüş Bildir
Haberler
Aşkın Izdırabını Artırmanın Yolları

Aşkın Izdırabını Artırmanın Yolları

Merve İnanduçar
08.05.2015 - 21:40 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 15:38

Aşk acısından kurtulmak için binlerce yol, yazı, tavsiye vs. piyasada her şey olmasına rağmen söylenenleri uygulayarak kurtulanı hiç görmedim. Çırpınırken daha da dibe batırıp iyileşme sürecini geciktiren yöntemlerin yerine benim vereceğim tavsiyelerle aşk acısını dibine kadar yaşayıp ızdırap çekilecek süreyi azaltmayı tercih edebilirsiniz. Yalnız dikkat! Ağır depresyona, içe kapanmaya, en az bir ayı zehir etmeye, ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olabilir. Son yazdığım sigara şeysi kamu spotu niyetine onu çok ciddiye almayın ama ona da değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alkol Yok!

1. Alkol Yok!

Ayrılan çiftlerden çoğu tekel bayiye koşar, inkar edilemez gerçektir bu. Alınan alkolün etkisiyle unuttuğunu sanarak alemlere akma hevesini takiben sızma öncesi evrede eski sevgili aranıp her şey berbat edilir. Bu hep böyledir. Belki anlık sancınızı geçirebilir ama ertesi gün bastırmaya çalıştığınız duygularınız daha kuvvetli döner size. Ayık kafayla çekin aşk acısını, artisliğin lüzumu yok. Ha ben alkolün arkasını kesmem unutana kadar içerim ayık kafayla yapamam diyorsanız ya şarapçı olur kendinizi bile unutursunuz ya da yıllar sonra alkolü bıraktığınız anda yine aklınıza gelir.Gözlem yeteneğim konuşuyor sevgili dostlar. Çok içmek istiyorsanız hobi olarak için ama aşk acısı çekerken uzak durun. Alkol kalbin ağrı kesicisi değildir, kanayan yaranın tuzudur bunu unutmayın.

2. Sil Baştan'ı İzleyin.

2. Sil Baştan'ı İzleyin.

Orjinal adı Eternal Sunshine of the Spotless Mind olan Oscar kazanmış ve keşke gerçek hayatta da böyle bi şey olsa lan diye düşündüren filmdir. Filmi izleyip ağlayın, ben de hafızamı sildirsem keşke diye düşünün, Google'a hafıza sildirme falan yazıp gece gündüz arayın çünkü aşkın ızdırabı bunu gerektirir.

3. Hatıraları Atmayın.

3. Hatıraları Atmayın.

Her ilişkide zamanın verdiği alışkanlıkla birlikte bir takım eşya, fotoğraf biriktirilir. Bunların en ünlüleri beraber gidilen sinema biletleri, sevgililerin birbirlerine verdikleri parfümle yıkanmış kıyafetler, özel günlerde alınmış hediyeler... Atmayın bunları hepsi çok değerlidir hem hatıra olarak hem de aşkın ızdırabını artırıcı taktik olarak. Bunlara bakarken önce güzel sonra kötü anılarınızı hatırlayın. Bu önce ağlamanıza sonra da iyi ki ayrılmışız diye şükretmenize neden olur. Ama eğer suçlu olan taraf sizseniz ve iyi ki ayrılmışım kısmına geçemiyorsanız ne güzel. Hep o ağlama kısmında kalırsınız umarım

4. Model Dinleyin.

4. Model Dinleyin.

Başarılı Türk gruplarından olan Model'i hiç dinlemeyen yoktur herhalde. Değmesin Ellerimiz isimli şarkısıyla sesini duyurmuştu grup. Bu şarkıyı dinlerken sırf şarkının atmosferine uyum sağlamak için sevgilisiyle tartıştığı anları hatırlayıp 'lan biz de bitiremiyoruz ama böyle ne kadar devam edecek sonumuz kesin böyle olacak' demeyen çok azdır. Çok iyi giden ilişkileri bile biranda zihinlerde tepetaklak eden, aynı zamanda sosyal ağlarda paylaşılırken 'biz hiç beceremedik sevmeyi de terketmeyi de' yazıldığı için sevgililer arasında 'yaa demek öyle mi terket o zaman hadi başar' tarzında diyaloglarla kavgaya sebep olmuştur.

Ozan Doğulu ile yaptıkları enerjik, gaza getiren şarkıları Dağılmak İstiyorum ile 'hah tamam işte havamızı bulduk şimdi' derken o tam gaz ritimlerin altında yatan aşk acısından ölüyoruuum, bu yüzden içiyoruuum, kendimi kaybediyoruuum mesajını aldık tabi.

3. albümleri Levla'nın Hikayesi ile herkes resmen Levla oldu. Albümü baştan sona dinleyin çünkü bence ayrılık sonrasının hikayesi şarkılarla bir albümde bu kadar güzel toplanabilirdi. Eğer eski sevgiliniz ışık hızıyla başka birini bulduysa Sen Ona Aşıksın şarkısını dinleyip kabullenmenizde fayda var.

Bu arada, aşk acısı çekmeyen insana bile olmayan aşkın ızdırabını çektirecek kadar kuvvetlidir bu şarkılar, uyarmadı demeyin.

5. Vur Sigaranın Dibine!

Sigarayı içtiğiniz günlük miktardan daha fazla tüketin. Sigaranın kalbe giden damarlardan geçtiği için kalbi uyuşturup hissizleştiğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz tabi çünkü şuan uydurdum. Buradaki amaç insanın ayrılık sürecinde keşke ölsem derken 1 hafta sonra yaşamak için çırpınırken aşk acısını bi kenara bırakmasıdır. Nasıl mı olacak hemen anlatıyorum: Ayrılık sonrası vay ben öleydiim fikrinin beyne nüfus etmesiyle hayattan vazgeçmişlik başlar.Sigarayı fazla içmenize bağlı olarak artan boğaz ağrısı, tahriş, nefes darlığı sonucu ağzınızı açamayacak hale gelirsiniz ve 'Allah sağlık versin gerisi halledilir' deyip iyileşmek için doktor kapısı aşındırırsınız. Hayata tutunma mücadelesi arasında ne oldu peki? Sağlık önemliymiş ve hastalık aşk acısından daha zormuş değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahraman Tazeoğlu Okuyun.

6. Kahraman Tazeoğlu Okuyun.

Okumayan çok azdır zaten ama yine de kıyıda köşede kalmış okumayanları da uyarayım. Aşk acısı çekmeyenlere bile hüngür hüngür ağlatarak cümlelerin altını çizdiren yazardır Kahraman Tazeoğlu. Toplu taşıma araçlarındayken okumanızı tavsiye etmem, yatarken okuyun ki ağladığınızda yorganı kafanıza çekip saklanabilesiniz. Hoşunuza giden, sizi anlattığını düşündüğünüz her cümleyi eski sevgilinize mesaj atmak isteyeceksiniz, atmayın! Zaten yazdıklarınızdan ne isterse onu anlayacağı dönemdedir, ne yazsanız faydası yok. Tamam ızdırabı artırmanın yollarını deniyorsunuz bu yazı başlı başına can yakma merasimi olsa da gururu ayaklar altına almanın gereği yok.

7. Eski Sevgilinizden Bahsedin

7. Eski Sevgilinizden Bahsedin

Arkadaşlar ayrılık sonrası ütülenen kafaları dolapta bir sonraki ütüleme seansı için saklamakla görevli insanlardır, o konuda rahat olun. Anlatabildiğiniz kadar anlatın; ayak numarasını, şampuanını, size saçma sapan hitap şekillerini, telefonunun zil sesini falan sakın es geçmeyin. Anlattıkça bitirirsiniz ve dostlar bu günler için vardır.

8. Günlük Profil Kontrolü

8. Günlük Profil Kontrolü

Eski sevgiliniz hayatını yaşama evresine sizden önce geçtiyse eğer iste tam aşkın ızdırabını artırmalık profildir. Bakın ağlayın. tekrar bakın, tekrar ağlayın. Ağlama kelimesi temsilidir fazla abartmayın.

9. Sonuca Gelelim

9. Sonuca Gelelim

Taktikler daha uzar gider biliyorum bu yazıyı yayınladıktan sonra aklıma çok fazla şey gelecek ama emin olun bunlar en etkili olanları. Şimdi ben bunları yapın dedikçe biran önce unutmak için ve acı çekmemek için bunlardan uzak duracaksınız biliyorum. Eğer acı çekmek istemiyorsanız uzak durun bu 8 maddeden ama ben illa acı çekip tüm potansiyelimi bitircem derseniz buyrun sahne sizin.

Aşk acısını aştıktan sonra ne kadar özgür kalabileceğinizi hayal bile edemezsiniz. İlk unutan mutlu olan taraftır. Hayatın adaleti bu şekilde işlemese de umarım en masum olan ilk unutan olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın