Görüş Bildir
Haberler
Aşkın Azılı ve Acımasız 9 Katili

Aşkın Azılı ve Acımasız 9 Katili

Bir insanın koca bir ömürde gerçekten sevebileceği ve her yönüyle kabullenebileceği birine rastlaması, dünyanın en güzel şeylerinden biridir. Fakat insan her konuda olduğu gibi bunu da mahvetmek için birçok yola başvurur. Aşk neydi, emek miydi, sevgi miydi yoksa muazzam bir ilişki miydi hepsi size bağlı. Ne olursa olsun hiç fark etmiyor, elinizdeki kıymetli şeyin katilleri hep aynı. Şimdi biraz o katillerden bahsedelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eşitsizlik

Evet yanlış  okumadınız. Biz memleket miyiz ki, eşitsizlik aşkımızı öldürsün diyebilirsiniz. Eşitsizliğin olduğu her şey bir gün dağılacaktır. Birbirlerine olan duyguları eşit olmayan her çift, filmin sonunda üzülmeye mahkumdur. Ya o duygular eşitlenecek, ya da biri diğerinin felaketi olacak, ağlatacaktır.

Tarafların birbirini eşit görmediği, eşit duygularla bağlanmadığı her ilişkinin tam ortasında küçük, acıklı bir mezar açılacaktır.

2. Arkadaşsızlık

Kendi arkadaşlarınız yoksa ve aşık olduğunuz insan sizin her şeyiniz ise eninde sonunda onu kaybedersiniz. Kendi ellerinizle cenneti cehenneme çevirirsiniz. Çünkü tek bir adam ya da kadın, sizin her şeyiniz olmaya çalışırken sonunda hiçbir şeyiniz olur.

3. Depresyon

Filmlerdeki gibi aşkı bulunca her şeyin tozpembe olduğu pek doğru değil. Evet başlarda biraz öyle görünebilir, fakat tarafların sürdürmek zorunda oldukları sorumlulukları var. Eğer derin ve içinden çıkılamaz bir mutsuzluğa düşmüşseniz, bu ilişkiniz size yetmediği için değildir. Büyük olasılıkla mutsuzluğunuz yüzünden elinizdeki en güzel şeyin tadını bile çıkaramıyorsunuz demektir. Kendinize yardım edin. Bu halinizle tüm hayatınızın ve sahip olduğunuz mükemmel ilişkinin katili olacaksınız.

4. Israr

Başlarda ısrar ederek elde ettiğiniz her şeyi eninde sonunda geri verirsiniz ve tam da ısrar ederek aldığınız için nefret edilirsiniz. İlişkilerin çoğunda insanlar, sevilme sebepleri ile aynı sebeplerle terk edilirler. Israr pis bir katildir. Israr etmeyin, rica edin.

5. İşsizlik

Para kazanmak zorunda olmasanız bile hiçbir şeyle ilgilenmeden, uğraş edinmeden kurduğunuz bir hayatta, dünyanın en mükemmel aşkını bile boğazlayarak öldürürsünüz. Aşkın kendisi bile intihar eder ellerinizde. Çünkü gerçeklerden uzaklaşıp kurmaca sorunlarla her şeyi mahvedecek oldukça vaktiniz olur. Beraber her şeyi bırakıp dünyayı gezen çiftlerden bahsetmiyoruz. Onların mükemmel ortak bir uğraşları vardır. Bu uzun ve boş vakitler görüşünüzü daraltacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Melankoli

Dünyayı ve hayatı melankolik görmeye meyilli kişi sahip olduğu her şeyi acıklı bir sona doğru farkında olmadan sürükler. Bazen bu tipler aşktan çok, acı aşk hikayesi seviyor diyebiliriz. Melankoli en nefret edilen katildir aşkta. Çünkü, biraz bu durumdan keyif mi alır ne?

7. Değişime karşı inat

Hep aynı güçlü duruşu sergilemek zorunda kalan adam ile  hep aynı zarafete sahip olmak zorunda kalan bir kadının sonunda kafayı yiyeceğini ve aşklarını balkondan atacaklarını söylememize gerek yok. Esnek roller, tarafların karşılıklı yumuşayıp bükülmesi, ömrünüze ömür katar. Çünkü katilimiz bu sefer sizin değişmenize, hatta kendiniz gibi davranabilmenize engeldir. Sevdiğinizin değişmesine izin vermezseniz, gitmese bile hep sizden uzak olur. Kendi olabildiği yan hayatlar peşinde koşar.

8. Yoğun kaybetme korkusu

İnsanın korktuğu şeyi gerçekleştirme eğilimi hakkında bir şeyler duymuşsunuz. Bir şeyden çok fazla korkarsanız, onun gerçekleşmesinin önünde pek bir şey durmayacaktır. Bu yoğun kaygı hali karşı tarafı da o kadar bunaltacaktır ki, aşk ikinizin arasında düşüp bir daha ayağa kalkamayacaktır. Tomris Uyar bile Turgut Uyar için 'Turgut, her an elinden kaçıracakmış gibi gereksiz bir kaygıyla yıpranacak; ben de hiçbir rekabetin söz konusu olmadığı bir alanda, boyuna birinci seçilmekten yorulacaktım.' demiş.

9. Güvensizlik

Aşk söz konusunda olduğunda en çok kurbanı bu katilimiz almıştır. Çünkü güvensizlik, beraberinde gerginlik, bu da beraberinde çatışma, çatışma da beraberinde sahip olduğunuz her şeye yıkımı getirecektir. Güvensizlik karşısında ayakta ne devletler ne aileler ne de aşklar ayakta durabilir. Gerçek aşk dediğimiz şey, bulunan değil var edilen bir şeydir. Var olanı, yok etmemek için katillerden uzak durun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
65
5
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mekanikdesign

Kardeş, tek katili var o da insan(!).

Pasif Kullanıcı

Para en iğrenci. Ulan aşk paraya satılacak kadar kolaymı bulunuyo be...

Pasif Kullanıcı

güvensizlik ve kaybetme korkusu illet bişey bide değer verince malum yeri yer çekimine meydan okumuyo mu ben orda bitiyorum üstüme toprak atın moduna geçiyor... Devamını Gör