Görüş Bildir
Haberler
Aşk Ne Demek? TDK'ya Göre Aşkın Sözlük Anlamı Nedir?

Aşk Ne Demek? TDK'ya Göre Aşkın Sözlük Anlamı Nedir?

Müge Kakşi
24.05.2022 - 22:43

Neredeyse tüm insanlar yaşamları boyunca bir kere de olsa aşk duygusunu tatmıştır. Genellikle ilk ve unutulmayan aşkı ise çocukluk aşkı olarak tabir ederiz. Hiç bir zaman duygusal anlamda tam olarak tabir edemediğimiz aşkın TDK anlamı ise internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki aşk nedir? Platonik aşk ne demek? İşte aşk kelimesinin TDK'daki anlamı ve diğer merak ettikleriniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk Nedir?

Aşk Nedir?

İlk olarak çocukluk döneminde karşı tarafa hissettiğimiz beğeni, ilgi ve heyecanla tanıştığımız aşk duygusu zaman içerisinde farklılaşsa da hissedilen bazı duygular hep aynı kalıyor. Yani aşkın duygusal anlamda tam bir tanımı olmasa da ve kişilere göre değişiklik gösterse de heyecan gibi hissettirdiği bazı duygular genelde hep aynı oluyor. Ayrıca bilinenin aksine aşk sadece karşı cinse hissedilen bir duygu değil bir nesneye, doğaya, tanrıya vb. herhangi bir şeye de hissedilebilir yoğun bir duygudur.

TDK'ya Göre Aşk Ne Demek?

TDK'ya Göre Aşk Ne Demek?

Arapça'dan dilimize geçen aşk kelimesi asla eskimeyen ve sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre aşk kelimesinin sözlük anlamı ise şu şekilde;

Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu, sevi, sevda, amor

Platonik Aşk Nedir, Ne Demektir?

Platonik Aşk Nedir, Ne Demektir?

Türkçede karşılıksız aşk olarak da tanımlanan platonik aşk, kişinin karşı tarafa yoğun duygular beslediğini fakat bunu tek başına karşılık beklemeden yaşadığını anlatmaktadır. Yani platonik aşık olan kişiler neredeyse zamanının çoğunu aşık olduğu kişiyi düşleyerek geçirir fakat bu durumdan karşı tarafın haberi yoktur. Aşık olan kişinin bu yoğun duyguları yaşarken karşı taraftan bir beklentiside yoktur. En yoğun aşk biçimi olarak bilinen platonik aşk genellikle kişinin kendi içinde tek başına yaşadığını o yoğun duyguları ifade eder. 

Fakat bilinenin aksine platonik aşk deyimi karşılıksız anlamına gelmemektir. Gerçekte platonik aşk deyimi Platon'un Devlet adlı eserinden esinlenerek oluşturulmuştur. Eserde Platon gerçekleşmesi imkansız olan fakat oldukça güzel bir işleyişi olan devletten bahsetmektedir. Öyleki düşlenen bu devlet gerçekleşse oldukça güzel olacaktır ve ideali yansıtmaktadır. O yüzden platonik aşk deyimi aslında ideal aşkı temsil etmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın