Görüş Bildir
Haberler
Aşk, İhanet, Entrika Üçlüsüne Fantastik Unsurlar Ekleyip Gönlümüze Taht Kurmuş 15 Kore Dizisi

etiket Aşk, İhanet, Entrika Üçlüsüne Fantastik Unsurlar Ekleyip Gönlümüze Taht Kurmuş 15 Kore Dizisi

Kore dizisi izlemek isteyenleri hemen buraya alalım!

Zira bugün de uzakdoğu sevdalılarına bir iki kişi ekleyebilmek adına, yemeyip içmeyip sizler için cillop gibi bir liste hazırladık. Kuru kuru insan aşkı izlemekten bıktım, azıcık da uzaylıdır canavardır bunların aşkını izlemek istiyorum diyorsanız, bu liste sizin için harika bir rehber olacak. Eğer daha önce hiç Kore dizisi izlemediyseniz, sizin için seçtiklerimizden başlayabilir ve gönül rahatlığıyla kendinizi çekik gözlülerin kollarına bırakabilirsiniz! Bakalım listede hangi diziler var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. My Girlfriend is a Gumiho (2010)

1. My Girlfriend is a Gumiho (2010)

Cha Tae Woong, okulla arası olmayan zengin ve şımarık bir gençtir. Tek hayali ünlü bir oyuncu olmak ve zevk içinde yaşamaktır. Cha Tae Woong’un büyükbabası, okulunu bitirmesi için ona baskı yapar. Ancak ikili arasındaki bu durum, Tae Woong’un yanlışlıkla 500 yıldır hapsedildiği yerden kurtarılmayı bekleyen bir dokuz kuyruklu tilkiyi serbest bırakmasıyla sonuçlanır. Bu güzel ama korkutucu yaratıkla ne yapacağını bilemeyen Tae Woong, ondan kurtulmanın yollarını arar.

2. Secret Garden (2010)

2. Secret Garden (2010)

Dizi, bir alışveriş merkezinin yöneticisi Kim Joo Won ile dublör Gil Ra Im arasındaki modern bir Cinderella hikayesini konu ediniyor. Ünlü bir şarkıcı olan Oska’nın bulaştığı skandalı düzeltmek kuzeni Kim Joo Won’un başına kalır. Joo Won, skandala adı karışan oyuncu yerine dublör Gil Ra Im’in peşine düşmüştür. Olay açığa çıktıktan sonra genç adam Gil Ra Im’i bir türlü unutamaz ve peşine düşer. Tesadüfen içtikleri bir şarap ise ikilinin ilişkisini daha da karmaşık hale getirir, çünkü ruhları bu iksir yüzünden yer değiştirmiştir.

3. Rooftop Prince (2012)

3. Rooftop Prince (2012)

Veliaht Prens Lee Gak’ın karısı, sarayın içindeki gölette ölü olarak bulunur. Bunun bir kaza olmadığından emin olan Lee Gak ise karısının ölümünü araştırmaya karar verir. Sadık hizmetkarları ile birlikte bir görgü tanığı ile konuşmak için yola çıkan prens, kendisini bir anda 300 yıl sonrasında bulur. Geleceğe nasıl geldiği meçhuldür ancak daha da ilginç olanı, karısı da dahil geçmişinden gelen yüzleri karşısında bulmasıdır.

4. Arang and the Magistrate (2012)

4. Arang and the Magistrate (2012)

Joseon döneminde geçen bu fantastik hikaye, iki dünya arasında sıkışıp kalmış bir hayaleti merkezine alıyor. Ölümünün ardındaki sır perdesini kaldırmak isteyen hayalet Arang, hayaletleri görme yeteneğine sahip yargıç Eun Oh’dan kendisine yardım etmesini ister. Arang ancak kendisini öldüreni bulabilirse huzura kavuşabilecektir.

5. The Master’s Sun (2013)

5. The Master’s Sun (2013)

Geçirdiği bir kaza sonrasında uzun bir süre komada kalan ve iyileştikten sonra da hayaletleri görmeye başlayan Tae Kong Shil, bir türlü huzur bulamaz. Her yerde birden bire karşısına çıkan hayaletler yüzünden normal bir hayat yaşayamayan Kong Shil, bir gün Joo Joong Won adında bir adamla karşılaşır. Joong Won’a dokunduğu anda hayaletlerin kaybolduğunu fark eden genç kadın, aradığı huzuru bulabilmek için artık onun peşini bırakmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. You Came From Stars (2013)

6. You Came From Stars (2013)

Do Min Joon, 400 yıl önce Joseon Hanedanlığı döneminde dünyaya gelmiş olan bir uzaylıdır. Yakışıklı ve zeki bir adam olmasının yanı sıra olağanüstü yeteneklere de sahiptir. 400 yıl sonra, bir üniversitede hocalık yapmakta olan Min Joon’un karşısına ünlü oyuncu Chun Song Yi çıkıverir. Bu garip huylu ama sevimli kadın, kısa sürede genç adamın kalbini çalacak ve ikili, farklı dünyalardan gelme kavramına bambaşka bir anlam kazandıracaktır.

7. Gu Family Book (2013)

7. Gu Family Book (2013)

İnsan bir anneden ve yaratık bir babadan dünyaya gelen Choi Kang Chi, öz ailesini tanımadan büyümüştür. Kendisi hakkındaki gerçekleri çok acı bir şekilde öğrenen Kang Chi, tamamen insan olabilmek ve sevdiklerini koruyabilmek için ailesinin ölümüne sebep olmuş Jo Gwan Woong ile büyük bir mücadeleye girecektir.

8. Blood (2015)

8. Blood (2015)

Dizide, ülkenin en iyi kanser hastanelerinden birinde doktor olarak çalışan bir vampirin hikayesi anlatılıyor. Doğal bir şifa yeteneğine sahip Park Ji Sang, bir yandan insanlara yardım ederken bir yandan da kana susamışlığını kontrol altında tutmak zorundadır. Dışarıdan bakıldığında soğuk ve umursamaz gibi görünen Ji Sang, aslında yıllardır insani bir dokunuşun özlemini çeker.

9. Scholar Who Walks At Night (2015)

9. Scholar Who Walks At Night (2015)

Bir komplo sonucunda vatana ihanetle suçlanan üst sınıf bir ailenin genç kızı, erkek gibi giyinerek kitap satmaya başlar. Bir gece, yolda yürüyüş yapan bir alimle karşılaşır. Ancak bu alim aslında insanların korkulu rüyası bir vampirdir.

10. The Legend of Blue Sea (2016)

10. The Legend of Blue Sea (2016)

The Legend of Blue Sea, Kore’nin meşhur denizkızı hikayesi “Eou yadam” dan esinlenerek televizyona uyarlandı. Joseon dönemi ve günümüzde geçen bu hikaye, dünyadaki son denizkızı Shim Chung’un dahi bir dolandırıcı olan Hae Joon Jae ile karşılaşmasını ve Shim Chung’un hayatta kalma mücadelesini eğlenceli bir dille anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. W - Two Worlds (2016)

11. W - Two Worlds (2016)

Oh Yeon Joo, bir hastanede asistan olarak çalışmaktadır. Yeon Joo’nun babası ise W adında çok satan bir çizgi romanın yazarıdır. Hatta babasının yarattığı karakter o kadar meşhur olmuştur ki, çizgi romanı bitirmek istese bile hayranları buna karşı çıkar. Bu durum yüzünden depresyona girmeye başlayan Oh Sung Mo, bir anda ortadan kaybolur. Yeon Joo, babasını ararken bir anda kendini çizgi roman dünyasına çekilmiş halde bulur. Üstelik çizgi romanın ana karakteri Kang Chul önünde kanlar içinde yatmaktadır.

12. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016)

12. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016)

Hikaye, Goryeo rejiminin ilk dönemlerinde geçmektedir. Modern çağda yaşayan 25 yaşındaki Hae Soo, tam güneş tutulması yaşandığı sırada zamanda geri giderek kendini Goryeo döneminde bulur. Wang Hanesi'nin prensleri arasındaki çatışmalar ve mücadeleler arasında kapana kısılan Hae Soo, orada diğer insanların korkudan titremesine sebep olan 4. Prens Wang So'ya aşık olacaktır.

13. Goblin (2016)

13. Goblin (2016)

Bir goblin olan Kim Shin, sevdiği birçok insanın ölümünü görmüştür ve ölümsüz hayatını sonlandırmak istemektedir. Bunun için de insan bir goblin gelinine ihtiyacı vardır ve yüzyıllardır bu gelini aramaktadır. Bir gün, hafıza kaybından muzdarip olan bir ölüm meleği ile tanışır ve birlikte aynı evi paylaşmak zorunda kalır.

14. Bride of the Water God (2017)

14. Bride of the Water God (2017)

Yoon Mi Kyung’un 'Habaekui Shinboo' adlı çizgi romanından televizyona uyarlanan dizi, suların efendisi Ha Baek ile onun insan gelini So Ah’nın hikayesini konu ediniyor.

15. Strong Woman Do Bong Soon (2017)

15. Strong Woman Do Bong Soon (2017)

Do Bong Soon, dışarıdan bakıldığında sevimli ama bir o kadar da sıradan genç bir kadındır. Ancak insanların bilmediği şey Bong Soon’un nesilden nesile aktarılmış olağanüstü bir güce sahip olduğudur. Bu insanüstü yeteneği, bir lütuf olduğu kadar başına bela da açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Faith / The Great Doctor (2012)

Bonus: Faith / The Great Doctor (2012)

Çinliler tarafından kaçırılan Prenses Nogoog, daha sonra yaralı bir haldeyken serbest bırakılır. Kraliyet ailesini korumakla görevli General Choi Young, durumu kritik olan prensesi iyileştirmesi için gelecekten gelen Doktor Eun Soo’yu kaçırır. Eun Soo, bu vahşi dönemde hayatta kalmak için büyük bir çaba verecek, bir yandan da imkansız bir aşkın pençesine düşecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
300
183
29
11
10
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mine SAN

Mükemmel olup da listeye konulmamış o kadar çok dizi var ki..

WHOAMI

HACI BUNLARIN HEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR, BUNLAR BİRBİRLERİNİ NASIL AYIRT EDİYOR ACABA......

Rümeysa Öztürk

bıkmadan bu espiriyi yapan var mı hala? Tebrikler 🙌

Captain Fantastic

Goblin, Man from the stars, W, Moon Lover efsanedir