Görüş Bildir
Haberler
Bir Mekanda Aşırı Sosyal Kişinin Masasında Yaşanan 10 Dram

Bir Mekanda Aşırı Sosyal Kişinin Masasında Yaşanan 10 Dram

diazepam
02.06.2014 - 13:20 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 13:22

Bir mekanda tek başına takılmaktan, eğlenmeye çalışmaktan daha kötü olan bir şey varsa o da 'aşırı sosyalin' masasına denk gelmektir. Kimdir aşırı sosyal? gittiği mekanın garsonundan sahibine kadar herkesi tanıyan, mekana gelen her 10 kişiden 9'u ile mutlaka selamlasıp kısa sohbetler yapan, masa üzerinde hakimiyet kurup onu bir orkestra şefi gibi yönetendir aşırı sosyal. Onun masasında öyle dramlar yaşanır ki bunu dışarıdan bakan gözler anlamaz. Onlar o masanın eğlendiğini, geleninin gideninin bitmediğini düşünürler, hatta yeri gelir imrenirler. ancak olayın iç yüzü hiç de öyle değildir...

Allah insanı aşırı sosyalin masasında figüran olmaktan esirgesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sürekli olarak tanımadığınız tiplerin masaya gelmesi

Gece boyunca, 'merhaba, ben Ahmet' demek zorunda kalırsınız. Çünkü masanıza sadece aşırı sosyalin tanıdığı, sizin hiç alakanız olmayan tipler yağar. Gelen selam verir, giden selam verir. Sanki mekanda eğlenmiyorsunuz da aile işletmesinde kasada oturup hesap alıyormuşsunuz gibi hissedersiniz. Aşırı sosyal size aşırı sosyalliğini ispatlamak için masaya resmen adam yığar. 'Vay be ne kadar çok tanıdığın var' deyip onu onore edene kadar bu zulüm sürecektir. Ne kadar çabuk överseniz geceniz için o kadar iyi.

2. Sadece aşırı sosyalin iştirak edeceği muhabbetlerin dönmesi

Aşırı sosyal masasında (!) kendisinin dahil olamayacağı ya da olamadığı muhabbetlerin dönmesine asla izin vermez. Eğer böyle bir girişimde bulunursanız, hele ki açtığınız muhabbet ilgi görmeye başlamışsa, aşırı sosyal: 'ya o değil de' diyerek sizin konuyu bitirecek ve öncülüğünü kendisinin yaptığı 0 kilometre bir konu açacaktır. Aşırı sosyalin masasında, onun ilgi göstermediği bir konuyu konuşmak ancak bir başka aşırı sosyalin hakkıdır ki iki aşırı sosyalin aynı masada buluşması mümkün değildir.

3. Konuşmanızın sürekli aşırı sosyal tarafından bölünmesi

Aşırı sosyal masanın tam hakimidir demiştik. Konuşma sürenizin de bu nispette kısıtlı olması son derece normaldir. Aşırı sosyal bir moderatör edasıyla masanın konuşma düzenini kontrol edecek, lafı fazla uzatmanız halinde 'ee Ayça bu konuda sen ne düşünüyorsun?' diyerek söz hakkını başkasına verecektir. Bu kişinin kız olması sizi şaşırtmasın çünkü aşırı sosyaller kız sever.

4. Mekan trafiğinin aşırı sosyalin masası üzerinden akması

Aşırı sosyaller tanınmayı sever. Bunun için masalarını genellikle girişe yakın, her girenin kendilerini görebileceği bir yere konumlandırmak isterler. Bu sebeptendir ki mekanın trafiği aşırı sosyalin masası üzerinden akar. Mekana giren önce aşırı sosyale uğrar, selam verir, kimlerin mekanda olduğu bilgisini alır ve aşırı sosyalin yönlendirmesiyle istediği masayı bulur.

5. Bir türlü kırılamayan "Naber abi, görüşemiyoruz" döngüsü

Aşırı sosyalin masasında durmadan yankılanan bir cümle varsa o da 'naber abi, görüşemiyoruz hiç' cümlesidir. Masaya gelen genel bir selamın ardından aşırı sosyale bu cümle ile yakınmasını bildirir. Buradan anlayacağınız üzere aşırı sosyal insanlarla görüşmemekte sadece onlarla selamlaşmaktadır. Bu döngü gece boyu asla kırılamaz. Bu cümleyi sarf eden kişi mekandan ayrılırken yine sizin masanıza gelecek ve 'abi mutlaka görüşelim bir ara' dedikten sonra mekanı terk edecektir. Buna alışsanız iyi edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sürekli yediğinize, içtiğinize müdahale edilmesi

Söyleyeceğiniz sözlere, konuşacağınız kişilere, ne kadar konuştuğunuza karışan birinin, ne yediğinize, içtiğinize karışmamasını beklemek safdillikten başka bir şey değil. Aşırı sosyal yeme içme konusunda da bilgi sahibi olduğunu göstermek, o mekanda ne yenilmesi gerektiğini en iyi bilen kişi olduğunu vurgulamak için sizin yemek tercihlerinize de müdahale edecek, hatta sizin için sipariş bile verecektir. Tartışmaya girmeyin, önünüze geleni yiyin ve geceye devam edin.

7. Özel sohbet imkanının olmaması

Aşırı sosyal, iki kişinin kendisinin duyamayacağı şekilde konuşmasını, yakınlaşmasını sindiremez. Masasında olup biten her şeye hakim olmak ister. Hal böyleyken sizin başka biriyle fısır fısır konuşmanıza göz yumması mümkün değildir. Bunu açıktan yapmaz ama size veya yanınızdaki kişiye sürekli laf atarak sizi kendi mecrasına çeker ve imha eder.

8. Gecenin ilerleyişi konusunda hiç söz hakkınızın olmaması

Aşırı sosyal gecenin tam hakimidir. O mekandan çıkılması söz konusuysa mutlaka onun çok iyi bir fikri vardır. Hiç boşuna kendinizi yorup da öneride bulunmayın. Ya efendi gibi aşırı sosyalin tercihlerine saygı gösterin ya da geceye nokta koyun. Arası yok!

9. Kesintisiz gerginlik

Esasen aşırı sosyale sinir olan bir tek siz değilsiniz. Masadaki hemen hemen herkes kendisine diş bilemekte, ancak Yaprak Dökümü'nün annesi gibi 'aman ağzımızın tadı bozulmasın' diye sabretmektedir. Bundan dolayı masanın üzerinde zorlasanız gözle görebileceğiniz bir gerginlik havası hakimdir. Her an 'acaba kim patlayacak?' diye beklemekten, ne yediğinizi anlarsınız ne konuştuğunuzu. Aşırı sosyal bunu bilmiyor mu? biliyor tabii ki ama kimsenin patlamayacağının da farkında.

10. Kalksa da biraz rahatlasak diye beyhude bekleyişler

'Off gitmeyecek mi bu adam?' diye boş yere beklememenizi öneriyoruz. Çünkü aşırı sosyaller çok cazip başka bir teklif almadıkça veya masasındaki güzel kız popülasyonu ciddi oranda azalmadıkça ortamı terk etmezler. Onun içindir ki boş hayallere kapılıp da hayal kırıklığına uğramayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Gitmesinin ardından yaşanan "o neydi abi yaa?!" sirkülasyonu

Aşırı sosyal bir şekilde masayı terk ettiğinde bir uğultu şeklide yükselen iç sestir. Herkes rahatlar, gerilim azalır, tansiyon düşer, yakınlaşmalar başlar. Ama fazla ümitlenmeyin, bu çok nadir görülen bir durumdur, Ama çok nadir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0