Görüş Bildir
Haberler
Aşık Olan Her Erkeğin Beynindeki Değişim Hakkında Bilmeniz Gereken 11 İlginç Bilgi

etiket Aşık Olan Her Erkeğin Beynindeki Değişim Hakkında Bilmeniz Gereken 11 İlginç Bilgi

Herkes sevginin güçlü bir şey olduğu konusunda hemfikir olmalı.

Kaynak: https://www.bustle.com/p/11-interesti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha az acı çekerler:

Bunu kendi kendinize test etmesine gerek yok fakat aşk, fiziksel olarak daha az acı çekmenize sebep oluyor. Alabama Üniversitesinde doçent olan Dr. Jarred Younger; aşkın o kadar güçlü olduğunu söyledi ki, laboratuvarda yapılan testlerde acıyı yarı yarıya indirdiği gözlemlendi. Bunun sebebi ise; sinyallerin beyinden önce engellenerek direkt omuriliğe gitmesi...

2. Sigarayı bırakabilme ihtimalleri yüksektir:

2. Sigarayı bırakabilme ihtimalleri yüksektir:

Younger; konuyla ilgili araştırmanın bir parçası olarak yeni ilişkinin, beyindeki sigara gibi bağımlılık yapıcı maddeleri bırakmasını kolaylaştıracak kimyasalları değiştirebileceğini keşfetti. Yani yeni bir ilişkiye başlayan birinin aniden sigara içmeyi bıraktığına şahit olursanız bunun sebebi büyük ihtimalle partneridir.

3. Partnerler birbirlerine bağımlıymış gibi hisseder:

3. Partnerler birbirlerine bağımlıymış gibi hisseder:

Yeni bir ilişki, beynin ödül kısmını harekete geçirebilir ve bu da partnerlerin gerçekten birbirlerine bağımlı olabileceği anlamına gelir. Younger, bunun bağımlılık yapan bir ilaç içtiğinizde aktif olan beyin kısımlarıyla aynı yeri harekete geçirdiğini söylüyor. “İlişkinin ilk dönemlerinin 'bağımlılık yaptığı' düşünülüyor; böylece ikili, daha uzun bir ilişki kurmaya yetecek kadar uzun süre birbirine yakın kalabiliyor.”

4. Gözleri her zaman partnerlerinin üstünde olur:

4. Gözleri her zaman partnerlerinin üstünde olur:

Sevgilinizin dünyadaki en seksi insanın odanıza girmesine rağmen gözlerini sizden alamayacağını mı düşünüyorsunuz? Bunun da bir sebebi var tabii ki...Erkeklerin beyni, yeni bir ilişkiye başlandığında oksitosin salgılamaya başlar ve bu, partnerini diğer kadınlardan daha çekici görmelerini sağlar.

5. Yıllar boyunca çılgınca aşık olabilirler:

5. Yıllar boyunca çılgınca aşık olabilirler:

Younger'a göre, kendinizin ve partnerinizin beyin taraması sonuçlarına erişme ihtimaliniz olsaydı ilişkinizin uzun sürüp sürmeyeceğini anlayabilirdiniz. İlişki başlangıcındaki beyin taramaları, 40 ay sonra kimin güçlü bir ilişkide olacağını tahmin edebiliyor. Yani onlarca yıl boyunca birisine delice aşık olmak mümkün...Younger; zaman içinde, erkek beyni kimyasının ilişkinin tutkulu kısmından ziyade tanıdık, rahat ve samimi olana kayarak değişebileceğini söylüyor. Ancak bazı erkek ve kadınların 20 yıl sonra bile tutkuyla birbirlerine aşık olmaya devam ettiğini, bu kişilerin beyin ödül alanlarının hala aktif olduğunu gösterdiğini ekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çekingen olabilirler:

6. Çekingen olabilirler:

Beyin kimyasallarından ve taramalarından uzaklaşıp sevgi psikolojisine yönlenerek değişimleri fark etmek mümkündür. Örneğin, aşık olan birisi daha korumacı olabilir. Klinik psikologu Dr. Josh Klapow, bazı erkeklerin duygularının incinmesinden korktuğu için duygusal olarak kendilerini koruduğunu çünkü daha hassas olduklarını bildiğini söyledi. Bu ise; içlerine kapanmalarına ve ilgisiz görünmelerine sebep olabiliyor. Klapow, her zaman bu şekilde olmayabileceğini ve erkeklerin duygusunu ifade etme konusundaki toplumsal düşüncelere rağmen birçok erkeğin kırılganlıklarını kabullendiklerini ve kendilerini gösterme konusunda rahat hissedebildiklerini de ekledi.

7. Birdenbire küçük şeyleri daha fazla önemsemeye başlarlar:

Aşık olan birisi; nasıl konuşacağı, giyineceği ve davranacağı gibi küçük şeylere odaklanmaya başlayabilir. Klapow bu konuda; nasıl konuştuğuna, hassasiyetine ve kişisel hijyenine dikkat etmeyen kişilerin birden bunlara dikkat etmeye başlayabileceğini söyledi. Yani tanıdığınız birinin evine gittiğinizde durduk yere bilgisayar oyunlarını topladığını görürseniz aşık olduğunu anlayabilirsiniz.

8. Başka bir şey hakkında düşünmeleri mümkün olmayabilir:

8. Başka bir şey hakkında düşünmeleri mümkün olmayabilir:

Klapow, birinden hoşlanan fakat aşık olmayan erkeğin ilişkisinin hayatına uyum sağlayabileceğini fakat bir kez aşık olduğunda başka bir şey hakkında düşünemeyebileceğini söylüyor. Çoğu zaman bu değişimin aşk olduğunu kabullenmekte başarısız olduklarında fakat yeni partnerleri ve hayatlarında meydana gelen son şey dışında başka bir şey düşünememeye başladıklarında asıl mesele haline geliyor.

9. Partnerlerini nasıl etkileyeceklerinin daha çok farkında olurlar:

Birinin nazik olması için aşık olması gerektiğini söyleyemeyiz fakat birçok insan kafalarında bir şeyleri oturttuktan sonra oyunlarını oynamaya başlıyor. Klapow, aslında erkeklerin davranışlarının ve bu davranışların partnerleri nasıl etkilediğinin farkında olduklarını söylüyor. Aşık olduklarında yumuşak mı davrandılar veya buluşmaya çiçek mi getirdiler işte bunların hepsi partnerlerini etkilemek için düşündükleri şeyler oluyor.

10. 'Ben' yerine 'Biz' demeye başlarlar:

10. 'Ben' yerine 'Biz' demeye başlarlar:

Hershenson, erkeklerin plan yaparken veya karar alırken 'ben' yerine 'biz' gibi terimler kullanmaya başlayabileceklerini söylüyor. Bunu yaparsanız daha sonrasında biriyle oldukça mutlu olacağınızın sinyali olduğunu ve o kişinin geleceğinizin bir parçası olarak görmeye başladığınızın bir işareti olduğunu anlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uzlaşma konusunda daha istekli olurlar:

11. Uzlaşma konusunda daha istekli olurlar:

Hershenson, ilişkilerde uzlaşmanın zor olduğunu fakat aşık ve mutlu olunca daha kolay bir hale geldiğini; bir erkeğin aşık olduğu zaman partnerinin istek ve ihtiyaçlarını düşünmeye başladığını dile getiriyor. Ayrıca, eşinin kendini güvende hissetmesi konusunda istekli olacağını da ekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
526
226
88
84
53
50
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
laika34772515

ulan ben de üç yıl sevildim sanıyordum hiç sevmemiş