Görüş Bildir
Haberler
2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplandı mı? İşte Asgari Ücret Zammı...

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplandı mı? İşte Asgari Ücret Zammı...

Asgari ücret için yapılacak zam miktarı milyonlarca kişi tarafından heyecanla bekleniyor. 1 Aralık'ta gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı öncesi son dakika gelişmeleri yaşanıyor. AGİ ve Asgari Ücret ne kadar, kaç TL olacak sorusu da gündemin en önemli maddeleri arasında yer alıyor. Asgari ücret zammı için ilk toplantı 1 Aralık'ta. İşçi sendikalarının 2022 maaş zam oranın ilk toplantıda belirlenmesi konusundaki çağrısına bakanlık ve patronların sendikasından da yeşil ışık geldi. Asgari ücrette yüzde 25-30 arası bir zam bekleniyor. Peki, 2022'de asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammında yeni formül ne? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 8 milyon çalışanın gözü kulağı, 2022'de geçerli olacak asgari ücret tutarına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık'ta toplanıyor. İşçi sendikalarının zam oranın ilk toplantıda belirlenmesi konusundaki çağrısına bakanlık ile işveren sendikasından da olumlu sinyal geldi. Asgari ücretin 4 bin liraya yaklaşması için yapılan tüm vergi ve kesintilerin kaldırılması da dahil bütün seçenekler çalışılıyor.

Asgari Ücret 2022 Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret 2022 Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

1 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Bu önemli toplantı öncesi ise yeni asgari ücret için net ve brüt tahminler şöyle;

2022 Asgari Ücret Net ve Brüt Ne Kadar Olur?

2022 Asgari Ücret Net ve Brüt Ne Kadar Olur?

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Yapılan açıklamalar ve sosyal medyada yapılan anketlerde yüzde 25-30 artış tahminleri ön plana çıkıyor. Yüzde 25'lik zamma göre brüt asgari ücretin 4.471 liraya net asgari ücretin de 3.532 liraya, yüzde 30'luk zamma göre brüt asgari ücretin 4.650 liraya, net asgari ücretin de 3.673 liraya çıkması bekleniyor. Her iki oran dikkate alındığında asgari ücretin 3.500 ile 3.750 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.

Gelir Vergisi Kanunu 103. maddeye göre; asgari ücretli bir işçinin, ücret matrahının yıllık 24 bin TL'yi aştığı ay ve takip eden diğer aylarda, ücretinin bir sonraki vergi diliminde yüzde 20 üzerinde vergilendirilmesi gerekiyor. Bu yıl için asgari ücrette işveren payı 554,51 TL, işveren işsizlik sigorta primi 71.55 TL'yi buluyor. Böylece 2021 yılı rakamlarına göre asgari ücretin işverene maliyeti 4 bin 203,56 TL oluyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BilginAsgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını duyurdu. Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inandığını bir kez daha yineleyen Bilgin, 'Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız' dedi.

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıdan önce asgari ücretin ne olacağını açıklayacağını dile getirdi.

'Cumhurbaşkanımız hiçbir çalışanı, sabit ücretliyi, dar gelirliyi enflasyon karşısında zor durumda bırakmayacak. Daha süresi gelmeden Cumhurbaşkanımız asgari ücretin ne olacağını ilan edecektir. Bu konuda bizler de bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın