Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kaç Kişiden ve Kimlerden Oluşuyor? Tespit Komisyonu Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kaç Kişiden ve Kimlerden Oluşuyor? Tespit Komisyonu Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı ne zaman yapılacağı hakkında vatandaşın bekleyişi sürüyor. 2022 asgari ücret tutarının belirleneceği toplantılar aralık ayında gerçekleştirilecek. Vatandaşlar her yıl zam gündemi ile toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu araştırmaya başladılar. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu kaç kişiden ve kimlerden oluşuyor? Tespit Komisyonu ne zaman yapılacak? İşte tüm soruların yanıtı haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın zam gündemi ile toplanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını Türk-İş temsil edecek. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar gelmeye başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kimlerden Oluşuyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kimlerden Oluşuyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5’er üye bulunuyor. Komisyon toplam 15 kişiden oluşuyor. İşçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) temsil edeceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üye, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını duyurdu. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirleneceğini hatırlatan Bakan Bilgin, komisyonun, ilk toplantısının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 1 Aralık'ta yüz yüze gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın