Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Net Kaç TL? 2022 Asgari Ücret Zammı...

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Net Kaç TL? 2022 Asgari Ücret Zammı...

GNS
15.11.2021 - 17:19

Yıl sonunun gelmesiyle vatandaşlar asgari ücrete gelecek zam konusunda meraklanmaya başladı. 2022 asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılıp yapılmadığı araştırılmaya başlandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplantı yapacağı ve karara varacağı konuşuluyor. Türk-İş başkanı Ergün Atalay 'Toplumu tebessüm ettirecek bir asgari ücret' beklenildiğini ifade etti. Peki asgari ücret ne kadar? Yeni Asgari ücret görüşmesi tarihi açıklandı mı? Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 yılına yaklaşılmasıyla beraber yeni yılda gelecek asgari ücret kararları merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak toplantı ve sonrasında gelecek kararları merak eden vatandaşlar asgari ücret kaç TL olacak sorularını aramaya başladı. İşte detaylar...

Asgari Ücret İçin 4 Öneri

Asgari Ücret İçin 4 Öneri

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Asgari ücrete enflasyon oranında yapılacak zammı işverenin karşılamasını, enflasyonun üzerindeki kısmın ise asgari ücret üzerindeki vergi yükleri azaltılarak devlet tarafından karşılanmasını makul bir çözüm olarak görüyoruz” dedi.

Avdagiç, önerilerini şöyle sıraladı:

  • 1 - Asgari ücrete enflasyon oranında yapılacak zammı işverenin karşılamasını, enflasyonun üzerindeki kısmın ise vergi yükleri azaltılarak devlet tarafından karşılanmasını makul bir çözüm olarak görüyoruz.

  • 2 - 2016’da 100 TL olarak başlayan ve bu yıl 75 TL olarak uygulanan asgari ücret prim desteği de günümüz şartlarına göre yeniden belirlenmeli.

  • 3 - Gelir vergisinden muaf yemek bedeli istisnası başta günlük asgari ücretin yaklaşık yüzde 60’ına tekabül ederken, yıllar içinde bu oran yüzde 21’e kadar indi. Bu kalemler revize edilmeli.

  • 4 - Sigorta primine esas aylık kazancın üst sınırının, yıllık enflasyon ölçüsünde artırılması hakkaniyetli bir tutum olacaktır.

Asgari Ücrette Üç Farklı Hesap Yöntemi

Asgari Ücrette Üç Farklı Hesap Yöntemi

BİRİNCİ HESAP

İlk olarak Merkez Bankası'nın 18,4'lük enflasyon beklentisi baz alındığında ve buna yüzde 5'lik refah payı eklendiğinde asgari ücretlinin bürüt maaşının 4.440 lirayı, net ücretin ise asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.485 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

İKİNCİ HESAP

ikinci yapılan hesapta ise Merkez Bankası'nın 18,4'lük enflasyon beklentisine yüzde 7'lik bir refah payı eklendiğinde brüt ücretin 4.480 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.540 lirayı geçeceği konuşuluyor.

ÜÇÜNCÜ HESAP

Üçüncü yapılan hesapta ise TÜİK'in son açıkladığı enflasyon rakamı baz alınıyor. Bu rakama yüzde 7'lik refah payı eklendiğinde brüt ücretin 4530 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.580 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
36
16
9
7
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Kader Coşkun

Ovvv zengin olduk desene 3580 TL yeaah erduğan erguğan