Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Maratonu Başladı

Asgari Ücret Maratonu Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, ilk toplantısına başladı. Görüşmelerden önce Bakan Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 yılı asgari ücret zammının ne kadar olacağını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Başkanlığında saat 14:00'da toplandı.

Bakan Selçuk, görüşmeler kapsamındaki bu ilk toplantı öncesi bir açıklama yaptı.

'Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz' diyen Bakan Selçuk 'İkinci ve üçüncü görüşmelerin akabinde yine Bakanlığımızın akabinde yine inşallah uzlaşı ile asgari ücreti açıklamış olmayı ümit ediyoruz. Asgari ücretin işçilerimizin ve işverenlerimizin beklentilerine uygun ve çalışma hayatımıza da olumlu katkı sağlayacak bir seviyede belirleneceğine inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anıl Şimşek

su kariyi gormek beni asiri geriyor

sergo

Yine aynı konuşmalar inşallah maşallah