Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Belli Oldu mu? Asgari Ücret Zam Oranı Ne Kadar Olacak? 2022 Asgari Ücrette Son Durum Nedir?

Asgari Ücret Belli Oldu mu? Asgari Ücret Zam Oranı Ne Kadar Olacak? 2022 Asgari Ücrette Son Durum Nedir?

Hacer Tonay
09.12.2021 - 15:05

2022’ye sayılı günler kalmışken gözler yapılacak olan asgari ücret görüşmelerine çevrilmiş durumda. Milyonlarca asgari ücretle çalışan için kritik açıklama beklenirken görüşmeler sıkı bir şekilde takip ediliyor. Milyonların nefesini tutup beklediği 2022 yılı asgari ücretin tespiti için görüşmeler devam ediyor. Asgari ücret komisyonunun üçüncü görüşmesi bugün gerçekleşti. Toplantıdan sonra asgari ücretin açıklanıp açıklanmadığı ise merak ediliyor. Peki, Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? 2022 asgari ücrette son durum nedir? Dördüncü toplantı yapılacak mı? İşte asgari ücrete dair tüm merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücrete yapılacak olan zam oranın meraklı beklendiği şu günlerde gözler yapılan toplantı sonucunda çıkacak olan karara çevrilmiş durumda. Asgari ücrete ciddi bir zam yapılmasını bekleyen asgari ücretli çalışanlar toplantı sonucunda tatmin olacakları sonucun çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Asgari ücret zam oranı 2022 ise en çok merak edilen konular arasında. Nefeslerin tutulduğu toplantının üçüncüsü bugün gerçekleşti. Toplantı bu kez TİSK'te yapıldı. Toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu da asgari ücret hesaplamasını sunacak. Peki, asgari ücret zam oranı bugün belli oldu mu? 2022 asgari ücrette son durum nedir? İşte detaylar..

Asgari Ücret Zam Oranı Belli Oldu mu?

Asgari Ücret Zam Oranı Belli Oldu mu?

Asgari ücret zam oranı henüz resmi olarak belli olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Asgari ücret zammının dar gelirlinin hayat şartlarını iyileştirip onları rahatlatacak' bir oranda olacağı mesajını verdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 2. toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le yaptığı telefon konuşmasında bekledikleri rakamı iletirken, memura olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılması gerektiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre işçi tarafı asgari ücretin 4 bin liranın altına indirilmemesini istedi. Atalay, 'Bize de memurlara da enflasyonun üzerinde bir zam olduğu zaman devlet onları veriyor. Bakan Beyin ifadesine göre enflasyonun üzerinde ne varsa kümülatif onu tamamlamayı düşünüyorlar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil' dedi.

Kritik Eşik 4 Bin Lira

Kritik Eşik 4 Bin Lira

Uzmanlar asgari ücretin yüzde 30'un altına inmesi ve yüzde 45'in üzerine çıkmasının zor olduğunu belirterek, kritik eşiğin 4 bin lira olduğunu ifade ediyorlar.

İlk toplantıda Bakan Bilgin'in 26 ilde 2 bin 500 çalışan ve 604 işverenle yaptıkları anket sonuçlarını açıklaması üzerine, işçi kesiminin ağırlıklı 3 bin 750-4 bin lira, işveren kesiminin ise 3 bin 500-3 bin 750 lira arasında asgari ücret talep ettiği öğrenilmişti.

Asgari ücret, halen bekâr bir işçi için aylık net 2.825 lira olarak uygulanıyor.

Net asgari ücret yüzde 26 artışla 3.554 lira, yüzde 31 artışla 3712 lira, yüzde 34 artışla 3791 lira, yüzde 40 artışla da 3949 lira olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜRK-İŞ: Aynı Noktada Değiliz, Uzlaşamadık!

TÜRK-İŞ: Aynı Noktada Değiliz, Uzlaşamadık!

Asgari ücret görüşmelerinin bugün gerçekleşen üçüncü toplantısında işçi ve işveren tarafları taleplerini iletti. İlk toplantıdan bu yana oluşan iyimserlik ve uzlaşma havası, bu toplantıda sona erdi. Toplantıda TİSK 3 bin 100 lira gibi bir rakam telaffuz edince, işçi kanadı gelinen noktaya tepki gösterdi. Uzlaşmazlık, asgari ücretin bu hafta içindeki belirleneceği yönündeki beklentiyi ise zora soktu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın