Görüş Bildir
Haberler
Aseksüel Evlilikler

Aseksüel Evlilikler

Yasemin Yıldız
27.09.2014 - 13:04 Son Güncelleme: 27.09.2014 - 14:57

Aseksüel Evlilikler

Cinsellik günümüzde hala bir tabu olarak görülüyor ve bu nedenle cinsel sorunlar çok fazla dile getirilmiyor. Ancak çok fazla sayıda çift cinsel sorun yaşıyor. Hatta ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisi ve her on kadından sekizi hayatlarının bir döneminde cinsel işlev bozuklukları yaşıyor. Oysa sağlıklı ve mutlu bir evlilik için cinsellik vazgeçilmez bir unsurdur.

Yapılan araştırmalarda, 30-40 yaş aralığındaki insanların %15-20'si yılda yalnızca 10 defa; %20'si ayda 2 ya da 3 defa; %25'i ise ayda bir defa seks yaptığı gözlemleniyor. Ankete katılan deneklerin %24'ü cinselliğin çok önemli olmadığını; %3 ise tümüyle gereksiz olduğunu ifade ediyor. Bu durum, evlilik ve çift ilişkilerinde birçok sorunun ana sebebi olabilir.

Arkadaşlık ilişkileri ile yakın kadın erkek ilişkilerini birbirinden ayıran en önemli eylem cinselliktir. Arkadaşlık ilişkilerinde duygusal, entelektüel ve düşüncesel yakınlık vardır, buna cinsellik eklendiğinde bu arkadaşlık ilişkisinden çok farklı bir yakınlığı ve mahremiyet paylaşımını beraberinde getirir. Bu nedenle kadın ve erkeği çift yapan aradaki cinselliktir.

Kaynak: http://www.vajinismusankara.com/vajin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın