Görüş Bildir
Haberler
As Bayrakları! Netflix'teki En İyi Türk Dizilerini İzlerken Hem Gururlanacak Hem de Keyif Dolu Anlar Yaşayacaksınız

As Bayrakları! Netflix'teki En İyi Türk Dizilerini İzlerken Hem Gururlanacak Hem de Keyif Dolu Anlar Yaşayacaksınız

R.G.
21.12.2020 - 14:55

Netflix, Türkiye’de dijital platformlar arasında en çok izlenenler arasında. Bunun en büyük sebeplerinden biri, orijinal içeriklerinin yanında Türk yapımlarına da yer vermesi. Bazıları daha önce yayımlanmış diziler olsa da kendi çatısı altında çektiği Türk dizilerinin de sayısı az değil. E bugünlerde de hiç olmadığı kadar bol vaktimiz var. Yani zemin ve hava şartları film izlemek için fazlasıyla müsait! İşte evde kalırken sıkılmadan izleyebileceğiniz, Netflix'teki en iyi Türk dizileri

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Başkadır

1. Bir Başkadır

Nasıl şanslı bir diziyse, çıktığı günden itibaren gündemden asla düşmüyor! Eminiz senaristi bile dizinin bu kadar konuşulmasını beklemiyordu. 8 bölümlük bir dizi ama su gibi akıyor, günde en az 4 bölüm izleme garantisi veriyoruz! “Bir Başkadır”, memleketimizden çok güzel manzaralar sunuyor bize. Çoğu karakteri izlerken “Aa ben tanıyorum bunu!” diye düşünmeden edemiyor insan. Oyuncuların hepsi o kadar iyi oynamış ki, tek tek yazıp bir diğerine haksızlık etmek istemiyoruz! İzleyin, izlettirin efendim!

2. Aşk 101

2. Aşk 101

Bir diğer “sansasyonel” dizimiz: Aşk 101! Daha dizi yayına girmeden, sosyal medyada bir karakterin eş cinsel olduğu haberinin çıkması, reklam kampanyası mıydı yoksa gerçekten bazı sahneler çıkarıldı mı, hala kesin değil! Ama gerçekten güzel reklam oldu, çünkü bazı kişiler sırf bu haber için diziyi izlediler! Dizide yer yer mantık hataları, ”Bu kadar da olmaz yahu!” dedirten yerler yok değil. Ama tavsiyemiz, bir eleştirmen gibi değil de, keyifli birkaç saat geçirmek için izlemeniz yönünde.

3. The Protector: Hakan Muhafız

3. The Protector: Hakan Muhafız

Netlix için çekilen ilk Türk yapımı dizimiz. Bu sebeple yeri her zaman ayrı, ilk göz ağrımız diyebiliriz! Çağatay Ulusoy’un kılıktan kılığa girdiği, yumrukların havada taşa döndüğü, mermilerin kafalardan geri sektiği fragmanlarıyla adından sıkça söz ettirmişti! İlk iki sezonu, beklenileni karşıladı fakat 3 ile 4 için aynısını söyleyemeyeceğiz! “Hadi artık bitsin!” der gibi çekilen bu sezonlar biraz özensiz, oldu bittiye gelmiş gibi! Ama yine de şans verin ve izleyin! Her şeyin ilki biraz eksik olabilir sonuçta, değişik tarzlardaki ilk denemeleri desteklemeliyiz ki ilerleyelim!

4. Atiye

4. Atiye

Beren Saat içimizde bir yerlerde hala Bihter! Ama oyuncular, oynadıkları karakterlerle anılmayı pek sevmiyorlar. Atiye, Netflix’te yapılmış en iyi Türk yapımlarından biri. Kurgusu, karakterleri ve işlenişiyle baştan aşağı özenilmiş, verilen emeğe kesinlikle değmiş! Aynı zamanda yabancı izleyiciler tarafından da çok ilgi gören bu dizi, Göbeklitepe’yi de dünyaya tanıtmış oldu. Hatta çoğu insanımız da dünyanın ilk tapınağının kendi topraklarımızda olduğunu bu diziyle öğrendi! Gerilim ve bilim kurguya ilginiz varsa, mutlaka listenize almalısınız.

5. Masum

5. Masum

Çoğu kişi Berkun Oya ismini Bir Başkadır dizisiyle duydu. Ama önceleri Blutv’de yayınlanan, daha sonra Netflix’in de bünyesine aldığı Masum dizisinin de yapımcısı Berkun Oya. Suç ve gerilim türünde olan bu diziyi sadece oyuncu kadrosu için bile izlemeye değer! Haluk Bilginer ve Ali Atay gibi önemli isimlerin olduğu bu dizi, gizem ve polisiye türünde yapılan başarılı yapımlarımızdan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Leyla İle Mecnun

6. Leyla İle Mecnun

Leyla ile Mecnun, çıktığı günlerde pek izlenmese de daha sonraları yönetmenini ve oyuncularını bile şaşırtan bir hayran kitlesine imza attı! Ama maalesef, finali bile olmadan ekranlara veda etmek zorunda kaldı. Hatta daha sonra, aynı oyuncu kadrosuyla birlikte çekilen başka bir dizinin ilk bölümünde, dizinin finali anlatıldı da izleyiciler bir oh çekti! Netflix, Leyla ile Mecnun’u da içeriklerine dahil ederek, kesinlikle çok iyi bir iş yaptı. Hala çok izlenen diziler arasında başı çeken bu diziyi izlemediyseniz, tam sırası!

7. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

7. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Yayınlandığı dönemde, çok büyük ses getiren ve bir döneme damgasını vuran dizi: Behzat Ç.! Fatih Artman'ı da tanımamızı sağlayan bu dizi, ülke gündemini de ele alan konularıyla, zamanında çok konuşulmuştu. Sistemle ve kendisiyle kavgası bitmeyen bir başkomiserin hayatını anlatan bu dizi, Netflix’teki en başarılı Türk yapımlarından biri.

8. Şubat

8. Şubat

Leyla ile Mecnun dizisinin yapımcıları, aynı yıl içinde dram-fantastik tarzında bu diziyi de piyasaya sürdüler. Çok fazla adı duyulmasa da, kendine has izleyici kitlesi olan bir dizi. “Güzel ile Çirkin” adlı filmden esinlenerek oluşturulan senaryoda; bitik bir adamla hayat standartları çok daha yüksek bir kadının aşkı ele alınıyor.

9. Ezel

9. Ezel

“Ömer iyi çocuktu, ama fena bir kusuru vardı. İnsanlara fazla güveniyordu!” Bu replikle hayatımıza giren Ezel, hala Netflix’te en çok izlenen Türk dizileri arasında! Üzerinden yıllar geçse de unutulmayacak karakterleriyle ve konusuyla tekrar tekrar izlenebilecek bir dizi. Kadroda Tuncel Kurtiz, Kenan İmirzalıoğlu gibi usta oyuncular yer alıyor. Hala Ezel’i izlemediyseniz, inanın çok şey kaybetmişsinizdir!

10. Avlu

10. Avlu

Her rolün kadının Demet Evgar’ın başrolünde oynadığı bu dizi, suç-polisiye tarzında dizi sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir yapım! Dizide suçsuz yere hapse giren Evgar’ın hem içeride yaşadıkları, hem de dışarıdaki kızını korumaya çalışmasını konu alan bu dizi, yine televizyon ekranında finalini bile yapamadan sonlandı. Yeni sezonlarının çekimine başlandığı söylenen Avlu, şu an Netflix’te yayınlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fi

11. Fi

Azra Kohen’in kitap üçlemesinden uyarlanan bu dizi, maalesef 2 sezon sürebildi. Yazarla senaryo konusunda anlaşmazlığa düşen senaristler, 3. sezona adını verecek “Çi” kitabını uyarlamadan diziyi 2 sezonda sonlandırdılar. Tutkularının ve hırslarının kurbanı olan Duru karakterini Serenay Sarıkaya canlandırırken, diğer başrollere Mehmet Günsür ve Ozan Güven hayat veriyor. Psikolojik-gerilim sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir dizi. Her karakterin kendi içine yaptığı yolcuklardan beslenen dizi, Netflix’te yayınlanmaya başladığından beri pek çok kişi tarafından da izlendi.

12. Rise of Empires: Ottoman

12. Rise of Empires: Ottoman

Netflix için çekilen bu mini Osmanlı belgeselinde uzun zamandır ekranlarda görülmeyen Tuba Büyüküstün‘ü de görüyoruz. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’i de Cem Yiğit Üzümoğlu canlandırıyor. 6 bölüm süren bu belgesel, Türk oyuncularla İngilizce olarak çekildi. Dizi yayınlandığı dönem, pek çok tarihçi ve eleştirmen tarafından tarihin eksik ve yanlış anlatıldığı konusunda tepki görse de en çok izlenen diziler arasında yerini almayı başardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
15
8
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serra Uzun

Ezel netflixte yok.

Rendan34

Bir ara vardı da kaldırıldı sonra.

semanur özel

ezel youtube da da var ki