Görüş Bildir
Haberler
Artvin'de Sel Felaketi

Artvin'de Sel Felaketi

Ulaş
24.08.2015 - 18:42 Son Güncelleme: 25.08.2015 - 09:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Artvin'de sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükselirken, 1'i çocuk 3 kişi kayıp... 17 kişi ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Hopa'da, metrekareye 255 kilogram yağış düştü.

Artvin’in Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerini etkileyen yağış sonucunda bölgedeki dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. Özellikle metrekareye 255 kilogram yağışın düştüğü Hopa İlçesinde büyük yıkım yaratan sel nedeniyle, Hopa’nın Rize, Artvin ve Sarp Sınır Kapısı ile bağlantısı kesildi. Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım uzun süre sağlanamazken, akşam saatlerinde tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı.

6 kişi heyelan nedeniyle öldü

Kente giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilere açıklamada '12 saatte saatte 250 milimetre, metrekareye 255 kilogram yağış düştü. Bu gerçekten bizim hesaplara göre 500 yılda bir debinin geldiği tahmin ediliyor. Felaket neticesinde maalesef bazı heyelanlar oldu, altı vatandaşımızı heyelanda kaybettik, iki vatandaşımız ayrıca selde hayatını kaybetti. Bir kızımız da kayıp, ekiplerimiz yarın sabah erkenden arama başlayacak. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı sekiz, bir de yavrumuz var kayıp' dedi.

Sel felaketi böyle geldi

Vali Cirit’in can kayıplarının nerelerde yaşandığını açıkladı:

'Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik. Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp, Sahil Güvenlik Komutanlığından gelen dalgıç ekibi, kaybolan çocuğumuz için arama çalışmalarını sürdürmektedir.'

17 yaralının hastaneye kaldırıldığını belirten Vali, “Bunlardan 5'inin, ihtiyaca göre Rize'ye sevki gerçekleştirilmiştir” dedi.

Cirit, köylerde mahsur kalanların olduğunu açıkladı. 'Sugören, Çamlık ve Hendek köylerimizde vatandaşlarımızın bir kısmı mahsur bulunmaktadır. Bunları helikopterle almayı planlıyorduk ama maalesef şu an AFAD'ın kurtarma ekipleriyle almamız gerekecek. Onlarla ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız' diye konuştu.

Ulaşılamayan bazı köylere de ulaşmayı başardıklarını söyleyen Vali Cirit, 'Komşu illerden ve diğer yerlerden de iş makinesi talebimiz söz konusu oldu. Onlar da ulaşmak üzereler ve yarın da ulaşacak ekiplerimiz olacak. AFAD'ın arama kurtarma ekipleri olarak da şu an için Artvin Trabzon, Erzurum ve Rize ekipleri burada çalışmaktadır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facianın boyutlarını gösteren başka bir görüntü

Vali Cirit, Borçka ilçesinde uzun süre karayolu kapalı olduğu için Hopa ve Arhavi'ye ulaşımı sağlayamadıklarını da belirtti. 'Özellikle Erzurum ve Artvin ekipleri ancak ulaşabildi. Bizim oradaki ekiplerimiz tabii ki çalışmalarını devam ettiriyor ama böyle bir durum söz konusu oldu. Borçka'da metrekareye 161,7 kilogram yağış düştü. Arhavi'de metrekareye 128 kilogram yağış düşerken Hopa ilçemizde 255 kilogram yağış düştü. Gece 00.00'dan sonra yağışın etkisinin zaman zaman düşerek devam edeceği ama etkisinin daha da azalacağını, yarın için biraz daha iyi olacağını şimdiden söyleyebiliriz' diye konuştu.

İki bakan afet bölgesine gidiyor

Yaşanan sel felaketiyle ilgili Vali Kemal Cirit'ten bilgi aldığı belirtilen Başbakan Davutoğlu'nun, bölgedeki hadiselerle yerinde ilgilenilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu Artvin'e gönderdiği, AFAD'a da yağışın sonuçlarıyla derhal ilgilenilmesi için gerekli talimatları verdiği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de yarın sel bölgesine gideceği bildirildi.

Hopa'daki heyelan anı kameralara yansıdı

Afet bölgesinden fotoğraflar

Afet bölgesinden fotoğraflar
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0