Görüş Bildir
Haberler
Arnavut Böreği Nasıl Yapılır? Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi…

Arnavut Böreği Nasıl Yapılır? Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi…

Şebnem Sucu
24.12.2021 - 10:24

Diğer bir adı ile patriyot olarak karşımıza çıkan Arnavut böreği; pırasalı, ıspanaklı ve kıymalı gibi farklı şekillerde pişirilebilen bir hamur işidir. İnce ince açılan hamura konan iç harçların her hali böreğe ayrı bir lezzet verirken ayrı bir besleyicilik de katar. Balkan mutfağının gözdesi Arnavut böreği nasıl yapılır? İşte pırasalı Arnavut böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışına dair tüm detayları sizler için mercek altına aldık...

Görselliğinin zarafeti ve lezzeti ile gönüllere tat kuran Arnavut böreği, sabah kahvaltılarına, kadın günlerine ve 5 çaylarına damgasını vuracak. Yapımı biraz zahmetli olsa da hamur açabilenler dakikalar içinde bu tarifi hazırlayabilirler. Doyuruculuk, besleyicilik ve lezzetin üst nokta da olduğu balkan böreğinin yapımına hazırsanız buyurun hemen tarife geçelim. İşte pırasalı Arnavut böreği tarifi…

Balkan Böreği Malzemeleri

Balkan Böreği Malzemeleri

• 5,5 su bardağı un

• 2 yemek kaşığı sirke

• Tuz

• 2 su bardağı su

İç harç için;

• 700 gram pırasa

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• Kırmızı toz biber

• Tuz ve karabiber

Ara katlar için;

• Yarım su bardağı sıvıyağ

• 100 gram tereyağı ya da margarin

Arnavut Böreği Yapımı

Arnavut Böreği Yapımı

1. Öncelikle pırasaları yıkayın ve ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını ısıttıktan sonra pırasaları ekleyin. Karabiber, tuz ve biber ekledikten sonra suyunu çekene kadar pırasaları kavurun. Kavurulan pırasaları soğuması için kenara alın.

2. Derin bir kabın içinde hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. 

3. Sos tenceresinin içinde sıvıyağ ve tereyağını karıştırın.

4. Hamura şekil vermek için iki bezeye ayırın. İlk bezeyi merdane yardımıyla olabildiğince açın.  Yufkanın tam ortasına tatlı tabağını alın. Kenar kısımlarını dikkate alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kestikten sonra artık tabağı kaldırabilirsiniz.  Orta kısma yağlı karışımı sürün ve katları üst üste gelecek halde tek tek yağlayıp kapatın.

5. En üstteki parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları merdane ile tekrar açın. Büyüklüğü pişirme kabından biraz büyük olmalı.

6. Şimdi yağlanan pişirme kabına hamuru alın. Soğuyan iç harcı hamurun üzerine serpiştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine harcı ekleyin. Son olarak böreğinizi dilimleyerek yağlı karışımı hamurun üzerine sürün. Fırını 180 dereceye aldıktan sonra ısınması için bekleyin. Tepsinizi fırına verdikten sonra ortalama 45-50 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın