Görüş Bildir
Haberler
Bir Başka Galatasaray

Bir Başka Galatasaray

Fatih
06.12.2014 - 20:53 Son Güncelleme: 06.12.2014 - 23:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 2-1'lik skorla kazandı.

Mücadeleye çok hızlı başlayan Galatasaray, rakip kaleye yaptığı baskının meyvesini, 14. dakikada Burak Yılmaz'ın golü ile aldı. Rahatlatacak golü uzun süre bulamayan sarı-kırmızılılar, 75. dakikada yine Burak Yılmaz'ın golü ile farkı 2'ye çıkardı. Akhisar'da ise Theofanis Gekas, 86. dakikada ağları sarstı ve mücadele bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray yeni hocası Hamza Hamzaoğlu ile ilk lig maçından galibiyetle ayrıldı ve puanını 25 yaptı. Akhisar Belediyespor ise 16 puanda kaldı.

HAMZAOĞLU'NDAN DEĞİŞİKLİKLER

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ligdeki ilk resmi maçında Umut Bulut, Alex Telles ve Emre Çolak'ı ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı takımın ligde son oynadığı Gaziantepspor maçının kadrosunda değişikliklere giden Hamzaoğlu, cezalı Melo'nun yokluğunda Hamit Altıntop'u yedek soyundurup, Tarık Çamdal'ı ise kadroya almadı.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor karşılaşmasında olduğu gibi yine 4-4-2 sistemini sürdüren Hamzaoğlu, bu müsabakada ilk 11'de oynattığı isimlerden Olcan'ı yedek soyundururken, Pandev'i ise ilk 18'de düşünmedi. Genç teknik adam, yabancı oyunculardan Blerim Dzemaili'yi de yine kadroya dahil etmedi.

BRUMA'YA GÜVENE DEVAM!

Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde yer alan Bruma, Cesare Prandelli'nin görevden ayrılmasının ardından süre almaya devam etti.

Ligde Gaziantepspor maçının ardından Akhisar Belediyespor maçına da 11'de başlayan Portekizli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor maçına ikinci yarıda dahil olmuş ve şık bir gol atmıştı.

UMUT AZ FARKLA KAÇIRDI!

Galatasaray, yeni hocası ile ilk lig maçına çok hızlı başladı ve rakip yarı sahada yaptığı pres ile Akhisar'ın rahat oyun kurmasına izin vermedi. Sarı-kırmızılılar ilk pozisyonunu 9. dakikada buldu.

Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Çolak geldi ve altıpasa doğru yaptığı ortaya iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti. Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

BURAK YILMAZ SAHNEYE ÇIKTI!

Rakip kaleyi ablukaya alan ve duvar pasları ile Akhisar savunmasını geçerek, kaleci Oğuz'u rahatsız etmeye başlayan Galatasaray, aradığı golü 14. dakikada, golcüsü ile buldu.

Kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geldi ve ceza sahasına yaptığı ortayı önce Douglas Ferreira uzaklaştırdı, ancak kısa düşen top Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak Yılmaz'ın vuruşunda top kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun solundan filelerle buluştu ve G.Saray öne geçti.

BURAK'IN ÇABASI, SNEIJDER VE...

Mücadelede öne geçen Galatasaray, rahatlamak için 2. golü aramaya başladı ve Akhisar defansını iyice baskı altına aldı. 28. dakikada sarı-kırmzılı ekip, çok tehlikeli bir pozisyon daha yakaladı.

Selçuk İnan'ın attığı uzun pası sol köşe gönderinin orda oyunda tutmayı başaran Burak Yılmaz, topa bir kez daha dokunup rakibini ekarte ettikten sonra ceza sahası dışındaki arkadaşı Wesley Sneijder'e pasını çıkardı.. Wesley Sneijder'in gelişine sert şutunda top az farkla üstten auta gitti. Galatasaray ikinci gole yaklaştı.

BRUMA FIRTINA GİBİ!

Galatasaray'da Cesare Prandelli döneminin çok tartışılan isimlerinden Bruma, Akhisar mücadelesinin ilk yarısındaki performansı ile taraftarlarını mest etti. Portekizli genç oyuncu, sağ kanatta yaptığı dripplingler ile rakip defansı rahatsız etti.

İlk yarıda Galatasaray, oyunun tek hakimi olurken, Akhisar'da golcü oyuncu Theofanis Gekas, etkisiz gözüktü.

HAMZAOĞLU'NDAN İLK HAMLE

Mücadelenin ilk yarısındaki yüksek tempo, 2. yarının ilk dakikalarına yansımadı. Şiddetlenen yağmurun da etkisiyle zemin ağırlaşırken, Galatasaray ilk yarıdaki etkili futboluna yaklaşamadı.

Sarı-kırmızılılarda orta sahanın da etkisinin düşmesi ile Akhisar daha etkili gelmeye başladı. Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sahada istediklerini göremeyince oyuna müdahale etti ve Umut'u dışarı alırken, Yasin'i oyuna sürdü.

SELÇUK FRİKİĞİ VURDU, BURAK TAKİPTE!

Mücadelenin sonuna yaklaşılması ile birlikte Akhisar Belediyespor da riskleri aldı ve rakip kaleye daha çok adamla gelmeye başladı. Bunu avantaj bilen Galatasaray da, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz ile birlikte 2. golü buldu.

75. dakikada kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Direkten dönen topu Burak Yılmaz çok iyi takip etti ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golüne imza atarak, takımını rahatlattı.

SEMİH KAYA'YI ÇILDIRTAN GOL!

Mücadelenin son dakikaları ile birlikte Akhisar, baskısını iyice Galatasaray savunmasına hissettirdi. Akhisar 87. dakikada golü bulurken, Semih Kaya golden sonra maçın hakemi Bülent Yıldırım'a yoğun itirazları sonrasında sarı kart gördü.

Bu dakikada, Saidi Ntibazonkiza, Semih Kaya'dan kazandığı topla ceza sahasına girdi. Savunmayı ikiye bir yakaladığı pozisyonda pasını müsait durumdaki arkadaşı Theofanis Gekas'a verdi ve Theofanis Gekas'ın vuruşunda top Fernando Muslera'nın sağından köşeden ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/bir-baska-galata...

Burak Yılmaz bu sezon ilk kez bir resmi maçta birden fazla gol attı.

Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste 3 resmi maçından galip ayrıldı.

Galatasaray bu sezon ligde öne geçtiği sekiz maçın tamamını kazandı.

Sarı Kırmızılı tribünler, Ermenek'te 'Babama Galatasaray maçı var dersek madenden çıkar' diyen Ömer Asaf'ı unutmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0