Görüş Bildir
Haberler
Arama Kurtarma Çalışmalarıyla Övünen Fuat Oktay Tepkilerin Odağında

Arama Kurtarma Çalışmalarıyla Övünen Fuat Oktay Tepkilerin Odağında

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde arama kurtarma çalışmalarıyla övündü. Oktay'ın sözlerine sosyal medyadan yoğun tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde büyük bir yıkım yarattı.Can kaybı 21 bini, yaralı sayısı 80 bini aştı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları halen sürüyor. 

Depremin ardından çok sayıda yurttaş arama kurtarma ekiplerinin gecikmesi nedeniyle yaşamını yitirirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki çeken bir açıklama yaptı. Oktay, arama kurtarma çalışmalarıyla övündü.

"Sahada ve merkezde gayret gösteren her bir kardeşimizin başarısı"

"Sahada ve merkezde gayret gösteren her bir kardeşimizin başarısı"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ile bir görüşme yaptığını belirten Oktay şunları kaydetti:

'İlginç bir konuyu paylaştı benimle, 'Öyle bir şey yapıyorsunuz ki aslında pek kimse de farkında değil. Bizim kayıtlarımızda bu kadar geniş kapsamlı ve büyük bir depremin arama kurtarma ve diğer faaliyetlerini bu kadar hızlı yapabilen bir başka örneği henüz göremedik, kayıtlarımızda rastlayamadık.' şeklinde. Bu, sahada ve merkezde gayret gösteren her bir kardeşimizin başarısıdır, her bir kardeşimizin birlikte çabasıdır, afetzedenin yanında olmakla ile ilgili verdiğimiz çabadır.

Biliyoruz sıkıntılar var. Halen enkaz bölgesinde olanlar veya dışarıda olanların sıkıntılarının da farkındayız. Türkiye, dünyadaki en çok çadır ve konteyner kapasitesine sahip ülkelerden biri. Bunun tamamını sahaya yansıtmış durumdayız. Onun ötesinde, şu anda 170 bini, 180 bini geçmiş durumda. Tamamı sahaya yansıtılmış durumda ve halen yolda olanlar var. Uluslararası alandan çok ciddi yardımlar var. Anında sahaya yansıtıyoruz ve onun ötesine geçtik. Türkiye'deki çadır üreten tüm firmalar, şu anda çadır üretmeye ve bir an önce sahaya sürmeye odaklanmış durumda. Aynı şekilde bütün dünyadan çok hızlı bir şekilde buraya nasıl kaydırabiliriz ile ilgili de çalışılıyor. Sahadaki sıkıntının farkında olarak bir an önce vatandaşlarımızı, afetzede kardeşlerimizi barınabilecekleri bir alana kavuşturmak istiyoruz.'

Oktay'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler geliyor...

Oktay'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler geliyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
39
7
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan Öktem

insanda biraz utanma olur 5 gün olmuş hala kazma vurulmamis enkazlar var

Eren

ALLAH KURAN KİTAP AŞKINA fuat oktay kim ya kim seçti hangi seçime girdi nasıl ülkeyi temsil ediyor bilgisi birikimi nedir

omer ali

eski yimpasci kendisi

Merffy

Utanma yok ar damarları çatlamış artık yazıklar olsun günlerce izin vermediğiniz askerleri, yol kenarlarında beklettiğiniz vinçleri, hala vermediğiniz elektr... Devamını Gör