Görüş Bildir
Haberler
Apple, Steve Jobs'ın İstemediği Akıllı Kalem Patentini Aldı

Apple, Steve Jobs'ın İstemediği Akıllı Kalem Patentini Aldı

ATKN
30.12.2014 - 17:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Her zaman yenilikçi adımlar atması beklenen Apple, son yıllarda bu beklentilere bir türlü karşılık veremedi. Apple Watch ile bu dönemi geride bırakmak isteyen Amerikalı şirket, bu kez Steve Jobs’ın istemediği ‘akıllı kalem patenti‘ ile sürpriz yapma peşinde.

Amerikan Patent Dairesi tarafından kayıt altına alınan 8,922,530 numaralı patent, Apple’ın yeni akıllı kalem planını açığa vuruyor.

İvme ölçer ve kablosuz kullanım gibi özelliklere sahip kalemin farklı materyaller üzerinde hatta havada (herhangi bir yüzeye temas etmeden) çizim yönetme yeteneğine sahip olduğu ve farklı ekranlar arasında eş zamanlı görüntü paylaşımı yapabileceği görülüyor.

Samsung’un özellikle Note serisi akıllı telefonlarda bir standart olarak sunduğu akıllı kalemler, geçmiş yıllarda farklı şekillerde de karşımıza çıkmıştı. Apple’ın bu kalemi ne zaman üreteceği meçhul ve belki biraz geç kalındı ama yine de Apple dokunuşunun merak uyandıracağını söyleyebiliriz.

Diğer yandan Apple’ın akıllı kalem patentinin ilk olarak 2010 yılında Aleksandar Pance tarafından kayda geçirilmiş olduğunu ekleyelim.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/12/30/apple-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın