Görüş Bildir
Haberler
Apple Sonunda Siri'yi Mac'e Getiriyor

Apple Sonunda Siri'yi Mac'e Getiriyor

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

9to5 Mac'in yayınladığı yeni rapora göre, Apple, Siri'yi bu yılın sonlarında OS X masaüstü işletim sistemine getirmeyi planlıyor. Bu güncelleme 2016 sonbaharında Apple'ın yeni ürünlerini açıklayacağı toplantının bir parçası olacak.

Siri'nin Mac'e geleceği hakkında bu duyduğumuz ilk dedikodu olmasa bile, bu sefer dedikodu Mark Gurman'dan geliyor ve Mark Gurman bu güne kadar Apple hakkında yapılan dedikodular aslında doğru bilgi vermesi ile meşhur. Raporların doğruluğunu kabul edersek, Apple bu ürün ile hava atmaya oldukça yakın görünüyor.

Gunman'ın raporuna göre, Siri'nin Mac versiyonu Menü çubuğunda olacak. Siri simgesi ise Spotlight Arama Çubuğu'nun sağ tarafında duracak. Siri'ye tıklandığı zaman, Apple'ın iOS 9'da tanıttığı Siri görüntüsü gibi, şeffaf bir Siri ara yüzü açılacak.

Siri'nin iOS versiyonunda olduğu gibi, ellerinizi kullanmadan 'Hey, Siri' kelimeleri ile Siri'yi sesinizle aktif hale getirebileceksiniz. Ses aktivasyon kelimeleri iPhone 6 ve 6S modellerinde çalışıyor ancak 6 modellerinde bu özelliğin çalışması için şarja takılı olması gerekiyor. iPhone 6 gibi, Mac'in de ses komutu ile çalışması için şarja takılı olması gerekecek. Siri aynı zamanda kendi kısa yol klavyesi ile gelecek.

Apple Siri'yi Mac icin bu yazın sonunda duyurmayı planlıyor. Muhtemelen bu yenilikler, OS X'in son versiyonu ile birlikte, Apple'ın genelde son ürünleri ile şov yaptığı, Worldwide Developers Konferansı'nda duyurulacak.

Kaynak: http://mashable.com/2016/02/24/apple-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın