Görüş Bildir
Haberler
Apple, Savaş Oyunlarını App Store'dan Kaldırıyor

Apple, Savaş Oyunlarını App Store'dan Kaldırıyor

Onedio Medya
26.06.2015 - 14:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, geçtiğimiz günlerde Amerika'da yaşanan ırkçı hareketlerden sonra App Store'da satılan savaş oyunları üzerinde radikal bir karar aldı.

Amerika'daki Konfederasyon bayrağı krizi gittikçe büyüyor. Amerika'daki geniş bir kitle tarafından İç Savaş'ı ve beyazların üstünlüğünü simgelediği için saygı duyulan Konfederasyon bayrağı dalgalandığı her yerden indirilmeye başlandı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Amerika'da beyazların üstün olduğunu savunan çeteye mensup aşırı ırkçı bir şahsiyet, siyahi vatandaşların gittiği kiliseye saldırı düzenleyerek 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Bu olayın hemen ardından İç Savaş'ı ve ırkçılığı simgeleyen Konfederasyon bayrakları bir bir indirilmeye başlanmıştı. Olay sadece bayrakların indirilmesiyle sınırlı kalmamış, bazı perakendeciler satışını yaptıkları ve konfederasyon bayrağı içeren tüm ürünleri raftan indirme kararı almışlardı.

Irkçılığı temsil ettiği iddia edilen Konfederasyon bayrağına olan tepkilerin artarak devam edeceğini düşünenler, bu ön görülerinde haklı çıktı.

Apple, aldığı radikal bir kararla App Store'da satışa sunulan tüm İç Savaştemalı oyunları satıştan kaldırdığını açıkladı. Ayrıca ilerleyen günlerde İç Savaş temalı olmadığı halde içerisinde Konfederasyon bayrağı olan oyunların da satıştan kaldırılabileceği belirtildi.

Bakalım, Google'da Konfederasyon bayrağına  ve ırkçılığa karşı tepki gösterip Apple'ın yaptığına benzer bir uygulamaya başvuracak mı? Bekleyip göreceğiz.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0