Görüş Bildir
Haberler
Apple Kılıf Sızıntılarını Engellemek İstiyor

Apple Kılıf Sızıntılarını Engellemek İstiyor

ATKN
12.02.2015 - 14:02

iPhone 6 tanıtılmadan önce kılıflarının ortaya çıkmasından dolayı başı ağrıyan Apple'ın, bu sorunu çözmek için anlaşma yaptığı söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefonların tanıtılmasından 1-2 ay önce sızıntılarının başlamasına ve bu sızıntıların doğru çıkmasına son yıllarda pek çok kez tanıklık ettik. Geçtiğimiz yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtılmadan önce Spigen gibi telefon kılıfı üreten firmalar bu sızıntılara kaynaklık etmişti. Resmi sitelerinde ve Amazon gibi alışveriş sitelerinde aylar öncesinden satışa sunulan kılıflar tanıtılacak olan cihaz hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyordu.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın boyutları ve tasarımı bu kılıflar sayesinde ortaya çıkmış ve Apple'ın bu durumdan başı ağrımıştı. Sızıntılara engel olamayan Apple'ın farklı bir çözüm yolu izlediğinin haberleri gelmeye başladı. Yeni cihazlarını duyurmadan önce yapılan bu hamle sızıntılara engel olabilecek gibi.

Apple'ın Yaptırımı Sert Olacak

Aktarılan bilgilere göre Apple, kılıf üreticileri ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre yeni tanıtılacak cihazların boyutları kılıf üreticilerine aylar öncesinden söylenecek. Tabii bu bilgiler gizli tutulmak şartıyla. Bu anlaşmayı bozan ve cihazın tasarım bilgilerini ve kılıfları sızdıran firmalar Apple Store'dan dışlanmak gibi yaptırımlara maruz kalacak.

Apple'ın bu hamlesinin çok iyi planlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Cezai yaptırımının sert olması kılıf üreticilerinin de yeni cihaz bilgilerini gizli tutulmasını sağlayacak. Bakalım Apple önümüzdeki yıllarda tanıtacağı yeni cihazlarının sızmasına engel olabilecek mi?

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/apple-kilif-si...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0