Görüş Bildir
Haberler
Apple, Google ve Samsung’u Üzecek 3 Kötü Haber

Apple, Google ve Samsung’u Üzecek 3 Kötü Haber

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoloji dünyasındaki yeni ürün ve servis rüzgârı, her zaman kârlılık ve pazar payı getirmiyor. Bunun en son örnekleri ise Google, Apple ve Samsung oldu. Bu üç büyük devden bugün gelen veriler, işlerin pek de istedikleri gibi gitmediğini de ortaya koyuyor. Google’ın yüzlerce kişiyi zengin eden YouTube’u kendisine yaramazken, tablet bilgisayar pazarında Apple’ın iPad’i gözden düştü. Koreli teknoloji üreticisi Samsung’ta ise kötü giden finansal tabloların faturası çalışanlara çıktı.

1 – YouTube hala kâr edemiyor

1 – YouTube hala kâr edemiyor

Dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Google’ın online video servisi YouTube’un hala kârlı bir şirket olmadığı ortaya çıktı. Konuya yakın iki kaynağın Wall Street Journal gazetesine verdiği bilgiye göre, YouTube’un 2013 yılında 3 milyar dolar olan gelirleri, 2014 yılında 4 milyar dolara çıktı. Son bir yıldaki gelirlerindeki yüzde 33’lük bu artışa karşın, Google 2006 yılında 1.6 milyar dolara satın aldığı YouTube ile hala kâra geçemedi.

2 – iPad’in pazar payı eriyor

2 – iPad’in pazar payı eriyor

Araştırma kuruluşu Strategy Analytics’in son verilerine göre Apple’ın iPad ile tablet pazarındaki payı son bir yılda 10 puan birden düştü. iPad’in küresel tablet piyasasında 2013 yılında yüzde 32.6 olan pazar payı, 2014 yılını yüzde 26.1 ile tamamladı. Büyük ekranlı akıllı telefon satışlarındaki artış, tablet pazarına olumsuz yansırken; bu gelişmeden en kötü etkilenen ise Apple oldu.

3 – Samsung maaşları dondurdu

3 – Samsung maaşları dondurdu

Güney Koreli teknoloji markası Samsung, 6 yıl sonra ilk kez çalışanlarının maaşlarını dondurma kararı aldı. Şirketin Kore’deki çalışanlarını kapsayan bu kararda, Samsung’un geçtiğimiz yılki kârının, Apple ve Çinli Xiaomi rekabetinin etkisiyle 2011 yılından bu yana ilk kez düşmesi belirleyici oldu. Bu yıl için kâr payı ödemelerini de askıya almaya hazırlanan Samsung, bundan önce küresel ekonomik kriz nedeniyle 2009 yılında da çalışanlarının maaşlarını dondurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0