Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan Touch Bar'lı Yeni MacBook Pro

Apple'dan Touch Bar'lı Yeni MacBook Pro

Deniz Gök
27.10.2016 - 22:51 Son Güncelleme: 28.10.2016 - 13:46

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte uzun süredir beklenilen yeni Macbook Pro modelini tanıttı. İşte yeni Macbook Pro ve özellikleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LOG'un haberine göre bugüne kadar üretilen en hafif ve en ince MacBook Pro’ları tanıtan Apple, yeni modellerini gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunuyor.

13 inçlik MacBook Pro 14,9 mm kalınlığıyla selefinden yüzde 17 daha ince bir gövdeyle geliyor. Yüzde 23 daha az hacme sahip olan dizüstü bilgisayar 1,35 kg ağırlığında. 

15 inçlik modelse 15,5 mm kalınlığıyla selefinden yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az hacme sahip. Ağırlığı ise 1,8 kg. Her iki cihaz da Force Touch özellikli trackpad’le gelirken, trackpad’in kapladığı alanın artırılması daha rahat bir kullanım sunmayı sağlıyor. 

Ancak cihazların asıl özelliği fonksiyon tuşlarının yerine gelen dokunmatik panelde saklı.

Dikkat çeken yenilik "Touch Bar"

Dikkat çeken yenilik "Touch Bar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple’ın Touch Bar olarak adlandırdığı panel, demode olan fonksiyon tuşlarının yerini alıyor ve onların sunup sunabileceğinin çok daha fazlasını parmaklarınızın ucuna getiriyor. 

Çoklu dokunmayı algılayabilen Touch Bar’ın kullanımı oldukça kolay. Ekranda herhangi bir uygulama ya da program açık değilken standart sistem fonksiyonlarını sunan Touch Bar ile parlaklığı açıp kısabiliyor ya da ses ayarı yapabiliyorsunuz. 

Aynı şekilde özelleştirilebilen Touch Bar’a dilerseniz ekran görüntüsü yakalamak için de bir tuş ekleyebilirsiniz. Böylelikle daha kişisel bir deneyim sunan Touch Bar’a yeni bir fonksiyon eklemek ise çocuk oyuncağı. 

Tek yapmanız gereken ekranda fonksiyonu tutup Touch Bar’a doğru sürüklemek.

Touch Bar’ın bir diğer güzel yanı ise açılan uygulama ve programlarla alakalı kontroller sunması. 

Örneğin Safari açıkken en sık girdiğiniz siteleri sıralıyor, yeni bir tab açmanızı sağlıyor ya da tek dokunuşla tablar arasında dolaşmanıza imkan tanıyor. Fotoğraflar uygulamasında gezinirken fotoğraflara düzenleme seçenekleri sunuyor ve fotoğraf tam ekranken dahi kontrolü elinizde tutmanızı sağlıyor. Ayrıca Touch Bar üzerinde bir de Siri kısayolu yer alıyor.

Final Cut Pro X, Photoshop ve GarageBand ile Touch Bar’ın yapabildiklerini sergileyen Apple, fare kullanımını minimuma indirmeye kararlı. 

Ancak ilk izlenimlerde Touch Bar her ne kadar kolay bir kullanım sunsa da biraz kasıntı bir imaj çiziyor. 10 parmak klavye kullanmaya alışkın kullanıcıların her iki işaret parmağı ile incecik Touch Bar üzerinde seri bir şekilde işlem yapabilmeye başlaması biraz zaman alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft Office uygulamalarını da destekleyen Touch Bar için uygulama geliştiricilerin uygulama entegrasyonları üzerine çalıştığı da belirtildi. 

Touch Bar’ın MacBook Pro’ya kazandırdığı bir diğer yenilik ise Touch ID. Artık MacBook Pro’yu parmak izinizi okutarak açabilir, Apple Pay destekleyen sitelerde çok daha güvenli alışverişler yapabilirsiniz. 

Sezgisel olarak kullanıcıların yabancılık çekmemesi için safir kaplama parmak izi sensörü normalde açma kapama tuşunun bulunduğu alana yerleştirilmiş. 

Ayrıca MacBook Pro birden fazla kullanıcı tarafından kullanılıyorsa, hesaplar arasında değişim yapmak da bir dokunuşa bakıyor. Kayıtlı parmak izine göre MacBook Pro otomatik olarak hesabı değiştiriyor.

MacBook Pro’nun ekranındaki gelişmelerden bahsedecek olursak cihazlar yüzde 67 daha parlak bir ekranla geliyor. 

Daha yüksek kontrast oranına sahip olan MacBook Pro’lar göz alıcı renklerle çalışmayı da bir keyfe dönüştürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 inçlik MacBook Pro’da 6’ncı nesil Intel Core i7 işlemci yer alıyor. 

2 TB hafıza seçeneği sunan bilgisayar yüzde 50 daha hızlı çalışıyor. Hoparlör tasarımı da değişen MacBook Pro, tüm odayı dolduracak ses performansı sunuyor.

13 inçlik model ise 6’ncı nesil Intel Core i5 veya i7 işlemciyle geliyor. Her iki cihazda da 4 adet Thunderbolt 3 girişi yer alıyor. macOS Sierra işletim sistemiyle gelen cihazların 10 saate kadar pil ömrü sunduğunu da ekleyelim. 

Apple’ın olabildiğince çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemelerden ürettiği MacBook Pro’larının bir de Touch Bar’sız versiyonu bulunuyor. 

Bu modeli özellikle MacBook Air kullanıcıları için öne çıkaran Apple, MacBook Air ile aynı ağırlıktaki bu modelin kullanıcıların beğenisini kazanacağına inanıyor. Touch Bar’sız modelde sadece 2 adet Thunderbolt 3 girişi yer alıyor.

Touch Bar’sız model olan 2,0 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip 13 inç MacBook Pro 5.999 TL başlangıç fiyatıyla bugün satışa sunuldu. Touch Bar’lı, 2,9 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip, 13 inç

Yeni Apple Macbook Pro 2016 fiyatı

Yeni Apple Macbook Pro 2016 fiyatı

MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı 7.199 TL olarak belirtiliyor. 2,6 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciye, 16 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip, Touch Bar‘la gelen 15 inç MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı ise 9.499 TL.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Touch Bar’a sahip modeller iki ila üç hafta içinde satışa sunulacak

Touch Bar’a sahip modeller iki ila üç hafta içinde satışa sunulacak
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
150
97
35
20
14
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

zengin biri sabırsızlıkla bekliyorum diye yazsa da beğensek :D

srcngrsy

pahalı diyen arkadaşlar: ekşisözlükte bir yazar gereken cevabı net bir şekilde vermiş. okuyun bence.. https://eksisozluk.com/entry/63739723

Berk

Ben bunu yıllardır anlatmaya çalışıyorum ama herkes direkt ''fanboy'' diyor bana. Ama anlatmaya devam edeceğim çünkü saçma sapan konuşan çok insan var.

okisi

geldiği uçaktan inerken alıcam bitane amk bu ne lan şimdi amerikaya gidip alıp gelsem daha ucuza gelir bu nasıl iş amk 11 milyor nedir ya lan su soğutmalı bi... Devamını Gör