Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan Çift Yönlü USB Kablo

Apple'dan Çift Yönlü USB Kablo

Batuhan
18.08.2014 - 10:32 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 16:03

Apple'dan Çift Yönlü USB Kablo

iPhone 5, 5s ve 5c modellerinde kullandığı çift yönlü kablo Lightning ile kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayan Apple, benzer bir sistemi USB kablolarda da kullanabilir.

2012 yılında piyasaya çıkardığı iPhone 5 ile eski 30 pin kablo yerine, çift yönlü olarak takılabilen 8 pin kabloyu kullanıcılarının beğenisine sunan Apple, oldukça iyi yorumlar almayı başarmıştı. Çünkü hem boyut olarak küçülen, hem de çift yönlü takılabilmesiyle Lightning , cihaz sahiplerini günlük hayatta en çok etkileyen bir yenilik olmuştu.

Neredeyse kişisel bilgisayarların ilk ortaya çıktığı dönemden bu yana hiçbir değişikliğe uğramayan USB arabirimi, yanlış takılma gibi sorunların yanı sıra özellikle daha ince cihazların çıkmasına engel olabiliyor.

Sızıntı bilinen bir isimden geldi

Daha önce iOS işletim sistemini kullanan Apple ürünleri hakkında yaptığı sızıntılarla haberlerde oldukça fazla adı geçen Sonny Dickson , iPhone 6 ile beraber tanıtılacak olan yeni Lightning kablosunun USB tarafının da çift yönlü olacağını belirterek, yeni bir görsel yayınladı.

'Ters takılma' sorunu ortadan kalkabilir

Lightning kablosunun genel yapısından biraz farklı olarak orta kısımda yer alan 4 adet pine sahip yeni USB konektörü, var olan USB girişleriyle de uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Böylece kullanıcıları çevirici veya yeni bir cihaz almaya mecbur bırakmayan yeni arabirimin, en çok yaşanan 'ters takılma' sorununu ortadan kaldırması bekleniyor.

Yaygınlaşma sürecini hızlandırabilir

USB 2.0 'ın yanı sıra 3.0 teknolojisinin de kullanılması mümkün olan yeni kablolar için henüz resmi bir bilgi yok. Fakat belirtildiği gibi Apple, iPhone 6'nın tanıtımı sırasında çift yönlü USB kablosunu da tanıtırsa, Lightning'de olduğu gibi yine olumlu yorumlar alabilir. Ayrıca Apple'ın bundan sonra tanıtacağı yeni cihazlarında, çift yönlü USB kablosunu kullanması, diğer firmalara örnek olarak yaygınlaşma sürecini hızlandırabilir.

Yazan: Utku Utkucu

ShiftDelete

Kaynak: http://shiftdelete.net/appledan-cift-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0