Görüş Bildir
Haberler
Apple, Artık iPad Mini Üretmeyebilir

Apple, Artık iPad Mini Üretmeyebilir

ATKN
04.11.2014 - 20:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayvanlı bir sitenin haberine göre Apple, iPad mini 3 ile birlikte artık yeni iPad mini modeli üretmeyecek. Bunun nedeni ise iPhone 6 Plus’ın iPad mini satışlarını engelleyecek olması. (Ya da iPad Pro isimli daha büyük ekranlı bir iPad modeli yapacak olması)

Hatırlayacağınız üzere, iPad mini 3’ün iPad mini 2’den tek farkı Touch ID’ye sahip olmasıydı. Bu durum gösteriyor ki Apple, çok fazla iPad mini satışı yapamıyor. Bu nedenle de yeni model geliştirmek için herhangi bir Ar-Ge ve üretim masrafına girmek istemiyor. Tıpkı iPod Classic için bu masraflara girmemesi gibi. Daha önce Apple, parça tedariğinin zor olması ve mühendislik masraflarından dolayı artık iPod Classsic satmayacağını duyurmuştu.

Aslında Apple’ın uzun zamandır güncellemediği farklı ürün grupları da var. Mesela iPod touch da uzun bir zamandır güncellenmiyor. iPod touch’ın yaşadığı en son büyük güncelleme Ekim 2012 tarihinde gerçekleşmişti. O zamandan bu zaman iPod touch’a kamerasız versiyonu, farklı renk ve kapasite seçeneği dışında herhangi bir yenilik gelmedi. Yine iPod nano ve iPod shuffle da uzun zamandır güncellenmeyen Apple ürünleri arasında.

Apple’ın sürekli ürün sayısını olabildiğince düşük tutma politikasından dolayı ilerleyen zamanlarda iPad mini’nin de bir süre güncellenmeyeceği ve daha sonra da satışına devam edilmeyeceği olası görünüyor. Zaten geçtiğimiz çeyrek sonucuna baktığımızda Mac ve iPhone satışları yükselirken iPad ve iPod satışlarının oldukça düştüğü görülüyor. Bu nedenle Apple, iPad ve iPod kategorisinde tek bir ürünle devam etme kararı alabilir. iPad kısmında muhtemelen bu ürün iPad Air olurken, iPod kısmında da benim tahminim iPod shuffle olacaktır. (Tabii Apple farklı bir iPod modeli de tanıtabilir)

Apple Fanatiği

Kaynak: http://www.applefanatigi.com/apple-ar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0