Görüş Bildir
Haberler
Apple’a bir dava şoku daha

Apple’a bir dava şoku daha

trt turk
26.07.2014 - 13:27 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 18:27

Apple’a bir dava şoku daha

Teknoloji devi Apple firmasının çalışanları, yemek molalarının ve dinlenme sürelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle firmaya toplu olarak dava açtı.

Davacıların avukatları, eski çalışanlar da dâhil olmak üzere, tahmini 20.000 çalışanın haklarının ihlal edildiğini öne sürdüler. Apple çalışanlarının 5 saat, hatta bazen daha uzun süre zarflarında yemek molasına bile çıkamadan çalışmaya zorlandığı, hatta çalışanların ödemelerinin zamanında yapılmadığı da iddia ediliyor. Apple çalışanlarının şirket kuralları gereği kendi aralarında firmanın çalışma koşullarından bahsetme yasağı da öne sürülen iddialar arasında. Bu iddialara göre çalışanların kendi aralarında firmanın çalışma şartlarından bahsettikleri açığa çıktığı takdirde, işten çıkarılma, mahkemeye verilme veya disiplin kuruluna sevk edilme gibi riskler var.

İddialar karşısında Apple açıklama yapmayı reddetti.

Bu, Apple’ın çalışanlarıyla yaşadığı ilk sıkıntı değil. Daha önce de Apple mağazaları çalışanları maaşlarının eksik ödendiğini ve mağaza müdürlerinin işten ayrılmadan önce çantalarını kontrol ettiklerini iddia etmişlerdi.

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/applea-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın