Görüş Bildir
Haberler
AÖL Sonuçları Açıklandı! Açık Öğretim Lise 2. Dönem Sınav Sonuçları Belli Oldu

AÖL Sonuçları Açıklandı! Açık Öğretim Lise 2. Dönem Sınav Sonuçları Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Açık Öğretim Lise programında okuyan binlerce öğrenci, geçtiğimiz ay içerisinde 2. dönem sınavlarına girmişti. Koronavirüs sebebiyle online olarak yapılan AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Liseyi dışarıdan okuyan vatandaşlar, MEB’in yaptığı AÖL sonuçları açıklamasıyla 2. dönem sonuçlarını öğrenebilecek. İşte AÖL sonuç sorgulama ekranı

İçeriğin Devamı Aşağıda

MEB AÖL Sonuçları Açıklandı

MEB AÖL Sonuçları Açıklandı

Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem online sınav sonuçları erişime açıldı. AÖL sınav sonuçları, sisteme T.C. kimlik numaraları veya öğrenci numaralarıyla birlikte şifreleri ile giriş yaparak öğrenilebilecek.

AÖL SONUÇLARI SORGULAMA

AÖL Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

AÖL Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5

 beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 AÖL 3. dönem sınavlarının temmuz ayı içinde yapılması bekleniyor. Ancak sınav tarihlerinde ve takviminde değişiklik yapılması da gündemde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın